Grøn Smoothie – min bedste opskrift

af Maria
Grøn Smoothie – min bedste opskrift

Grøn smoothie

Januar, januar … Du er ikke min yndlingsmåned. Du er kold, fugtig, lang og mørk og så indeholder du meget lidt fest og ingen højtider af betydning. Og i år bød du tilmed på hele 5 mandage på en måned. Shame on

Nå, men lige om lidt er det allerede februar, og så er det praktisk talt forår i min bog! Jep, jeg er den type, der pakker vinterjakken væk alt for tidligt og gerne tager til stranden i april, fordi solen skinner og temperaturen sniger sig op over 15 grader. Og så er jeg også – år efter år! – typen, der får sået grøntsagsfrø aaalt for tidligt, bare fordi jeg er så ivrig efter det der forår. Og som derfor altid ender med forkrøblede planter, der både får nattefrost, kolde vinde og generelt bare dårlige vækstforhold. Det kan ikke betale sig på grøntsagsfronten, men det gør godt for min vintertrætte sjæl. Det er min medicin mod vintertristhed. Ikke depression – det er noget helt andet, og det kan (så vidt jeg ved) ikke kureres med tidlig forspirring af grøntsagsfrø. Gid det kunne …

Nå, men det skulle handle om den der opskrift på grøn smoothie i dag. Ikke forspirring, planter, have og forårsfornemmelser (kan I se, nu er jeg allerede i gang igen – jeg elsker altså, når havesæsonen nærmer sig!).

Grønne smoothies er godt nok ikke ligefrem et nyt fænomen, og jeg er derfor på ingen måder nogen firstmover her. Og man kan tilmed finde tonsvis af (ganske udmærkede) opskrifter på den grønne drik ude på www.

Men jeg har – i al beskedenhed, naturligvis! – udviklet en opskrift, som jeg synes, er den bedste jeg endnu har smagt. Det er store ord, I know, men jeg står ved dem i dette tilfælde.

Og i dag har jeg tænkt mig at dele opskriften med jer.

Selv tak. 😉

Vi kunne i øvrigt godt bruge nogle flere sunde, grønne drikke her i huset, for jeg synes godt nok vi er lidt pressede på helbred i disse dage. Jeg selv har gået rundt med en overordentlig øm hals et par dage (det lader dog heldigvis til at være på retur nu), Frederik er mega monster forkølet, og Lærke har jeg lige hentet hjem fra skole med klatøjne, kvalme og hovedpine.

Jeg synes bare, vi trænger til lyse nætter, lune vinde og masser af frugt og grønt direkte fra haven! Og så måske lidt mindre regn … Jeg foreslår det bare, ikk? For jeg synes ærlig talt, det regner lidt vel rigeligt (ikke ét ord om klimaforandringer – ikke i dette indlæg i al fald). 😉

Grøn Smoothie – min bedste opskrift

Grøn Smoothie

Grøn smoothie Januar, januar … Du er ikke min yndlingsmåned. Du er kold, fugtig, lang og mørk og så indeholder du meget lidt fest og ingen højtider af betydning. Og i år bød du tilmed på hele 5 mandage på en måned. Shame on … Nå, men lige om lidt… Mad Grøn Smoothie – min bedste opskrift European Udskriv
Antal: 2 store glas
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

3 store håndfulde spinat
1/2 mango
1 frossen banan
1 spsk friskrevet ingefær
4 dl (plante)mælk – jeg bruger havremælk fra Naturli'
1 tsk spirulina – smager lidt sært og kan udelades, men er efter sigende vældig sundt
1 spsk limesaft
Evt. bipollen til at drysse på toppen

Sådan gør du

Put alle ingredienserne pånær bipollen i en blender og blend til en ensartet smoothie.

Hvis blenderen har svært ved det, eller hvis du synes, konsistensen er for tyk, så tilsætter du bare mere mælk.

Hæld smoothien i 2 store glas og drys eventuelt med en tsk bipollen.

Indlægget indeholder reklamelinks

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere