Græskarsuppe med kokos, ingefær og lime

af Maria

Græskarsuppe med kokos, ingefær og lime

I dag starter skolernes efterårsferie, og her i huset er der i hvert fald to, der glæder sig til skoleårets første pusterum. Vi har planlagt en tur til hovedstaden, og det glæder vi os alle fire rigtig meget til. Specielt jeg elsker København, som i mine øjne er verdens smukkeste storby, og jeg glæder mig til at vise det hele til ungerne, som er ved at nå en alder, hvor de virkelig får noget ud af sådan en tur. Og det har jeg altså tænkt mig at udnytte (hej museer, mindesmærker og børnefjendtlig sightseeing! 😉 )

Hvad mon I skal lave i ferien  – hvis I da har sådan én?

græskarsuppeMåske skal I skære græskar? Efterårsferiens komme betyder nemlig også, at Halloween er på vej, og dermed at landets supermarkeder lige nu svømmer over med store, orange græskar til udskæring. En hyggelig tradition, synes jeg. Især hvis man husker at bruge hele græskarret. Den er nemlig fyldt med mad, sådan en fætter, og jeg bliver så trist, når den slags går til spilde.

Halloween er jo en forholdvis ny tradition her i landet, og mange af os er ikke vant til at spise græskar. Jeg møder endda stadig mennesker, som tror, at de orange kæmpegræskar, som vi skærer lygter af, faktisk er giftige! Det er de ikke – det er mad.

Det skal vi bare lige vænne os til.

græskarsuppeVi skar en flot – og selvfølgelig lidt uhyggelig – græskarlygte forleden, og vi gemte både kødet og kernerne fra græskarret. I aftes lavede jeg så en stor portion varm og krydret suppe, som vi spiste til aftensmad med et godt brød til. Kernerne fra græskarret ristede jeg på panden i lidt olie og salt, og så dryssede vi dem på suppen. På den måde har vi udnyttet hele græskarret, og det er altså sund fornuft, hvis du spørger mig.

Der er desværre alt for mange græskar verden over, der produceres udelukkende for at stå til pynt, og det er faktisk lidt skræmmende at tænke på – især når man ved, hvor mange af jordens ressourcer, der bliver brugt til at fremstille bare et enkelt græskar.

Det mindste vi kan gøre, er at spise op.

græskarsuppeHvis du har det ligesom mig, og synes, at vi bør begrænse madspild, så får du her min opskrift på en lækker græskarsuppe. Så behøver intet at gå til spilde.

Og hvad er i øvrigt også bedre at spise en efterårsdag end en god og varmende suppe fyldt med gode krydderier?


Vild med suppe? Se også min opskrift på skøn gulerodssuppe med safran her

græskarsuppe

Græskarsuppe med kokos, ingefær og lime

Udskriv
Antal: 4-6 personer
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

Græskarsuppe
2 løg
3 fed hvidløg
3 cm friskrevet ingefær
1 rød chili uden kerner
2 tsk spidskommen
Saft og revet skal fra 1 lime
1 kg græskarkød
1 l grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Salt og friskkværnet peber
Lidt cremefraiche til topping

Ristede græskarkerner
Kerner fra 1 stort græskar
1/2 l vand
1 dl raps- eller kokosolie
1 spsk salt

Sådan gør du

Græskarsuppe

Snit løg, hvidløg og chili fint og riv ingefæren. Svits det hele i lidt olie i bunden af en stor suppegryde, indtil løgene bliver klare.

Tilsæt græskarkødet og svits godt igennem.

Krydr med spidskommen, lime og salt samt friskkværnet peber.

Tilsæt grøntsagsbouillon og kog op.

Når kødet er kogt mørt, blendes til en lind suppe med en stavblender.

Tilsæt kokosmælk og kog hurtigt op igen.

Smag til og servér med lidt cremefraiche på toppen.

Ristede græskarkerner

Kog kernerne i ca. 20 min, si vandet fra og hæld kernerne i en skål.

Tilsæt olie og salt og bland godt.

Rist kernerne på en tør pande indtil de dufter og tager lidt farve.

Lad dem køle ned på et stykke køkkenrulle, så overskydende fedt suges op.

græskarsuppe

Velbekomme – og glædelig fredag. ♥

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere