Golden milk latte – super sund drik i vinterkulden

af Maria

Golden milk latte

Jeg har drukket en del af de her på det seneste, og nu har jeg så fået tilpasset en opskrift, der fungerer rigtig godt. Derfor er det på tide at dele den med jer her på bloggen.

Måske har du aldrig hørt om Golden Milk latte? I så fald er du nok langt fra den eneste. Men det laver vi om på nu. En Golden Milk latte er nemlig simpelthen bare en kop varm mælk med gurkemeje og en masse gode krydderier. Nem at lave og nem at elske. 😉

Den gule mælk er intet mindre end ret så lækker. Og så er den samtidig sund!

Hovedingrediensen er selvfølgelig gurkemeje – den der orange-gule knoldede rodfrugt, der får skyld for at afhjælpe og modvirke alt fra menstruationssmerter og hudproblemer til depressioner og forhøjede kolesteroltal. Det er ikke så lidt den lille rod skulle være i stand til.

Om man tror på det eller ej, er vel egentlig ligegyldigt. Det vigtigste for mig er smagen. At det virkelig smager så dejligt, at det er et reelt alternativ til min elskede kaffe og te (sidstnævnte elsker jeg ikke helt så højt som førstnævnte).

Et par gange i ugen springer jeg aftenkaffen over og laver mig i stedet en kop Golden Milk latte at varme mig på. Jeg bilder mig ind, at det hjælper mig med at modstå vinterens snue og influenzaanfald, og i hvert fald er den rar og hyggelig at sidde og sippe til i de mørke vinteraftner.

Som ekstra bonus er den tilmed helt koffeinfri, så der er ingen store øjne og galopperende hjerter lige før sengetid.

Golden milk latte

Udskriv
Antal: 1 krus
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 tsk gurkemeje
1/2 tsk vaniljepulver
1 kanelstang
2 hele nelliker
1/2 tsk stødt ingefær eller et lille stykke frisk ingefær
1/2 tsk friskrevet muskatnød
2 hele kardemommekapsler
1/2 tsk friskkværnet sort peber
2 dl havremælk eller anden plantemælk (almindelig mælk kan naturligvis også bruges)
1 tsk honning (kan udelades)

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en lille kasserolle og varm langsomt op ved middel temperatur. Pas på at mælken ikke begynder at koge.

Lad drikken simre ved middel varme i ca. 10 min.

Si de hele krydderier fra gennem en sigte, og pisk derefter drikken op med et piskeris så den skummer på toppen.

Hæld op i et krus og tilsæt eventuelt lidt honning.

golden milk latte

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere