Glutenfri brunchboller

af Maria
glutenfri brunchboller

Glutenfri brunchboller

Hvis du elsker brød, men har svært ved at tåle gluten – eller bare stivelse og hvidt hvedemel i rå mængder – så deler du skæbne med en del mennesker, tror jeg. I hvert fald deler du skæbne med mig.

Jeg er egentlig en vaskeægte breadaholic – men jeg er samtidig en rimelig tørlagt en af slagsen. Min krop har nemlig svært ved at tolerere alt det brød, som jeg jo elsker så højt. Jeg har ikke decideret glutenallergi (tror jeg da ikke – har aldrig fået det testet), og jeg spiser også af og til helt almindeligt brød og andre fødevarer med gluten. Men i hverdagen prøver jeg at begrænse det, fordi det bare giver mig en langt bedre fornemmelse i kroppen. Og helt ærligt, så mangler jeg det ikke vildt meget. Brød er jo lækkert, men for mig er det blevet mere et festligt indslag i min kost end det er hverdag.

Men sådan har det bestemt ikke altid været – jeg har tidligere nærmest levet af stivelse: brød, kage, pasta, ris og den slags – i rigelige mængder. For det smager jo skønt. Men jeg opdagede for nogle år siden, at jeg har det SÅ meget bedre, når jeg i stedet spiser masser af grøntsager og gode proteiner i stedet for. Og min velvære betyder altså bare mere end den umiddelbare nydelse, som det jo er at spise de der lækre sager, som jeg ikke tåler ret godt. Når prisen er væskeophobninger, oppustet mave, øget vægt, træthed og den slags lækkerier, så undværer jeg i dag gerne mit “fix”.

Men indimellem savner jeg selvfølgelig brød. Og især når man sidder ved et lækkert morgen- eller brunchbord bliver det svært at undvære brødet. Derfor har jeg eksperimenteret med en masse forskellige opskrifter på glutenfrit brød – men uden det store held. De fleste af den type brød bliver tunge, klæge, smager underligt eller har konsistens som en form for æggekage. Og det kan selvfølgelig være lækkert, hvis det er målet, men hvis man savner lækkert, saftigt og svampet brød så er det jo ikke lige sagen at sætte tænderne i en tung æggebolle …

Men nu har jeg altså fundet frem til den helt rigtige opskrift – synes jeg. Perfekte glutenfri brunchboller som smager skønt og er lette, luftige og smager som rigtigt brød. Og det herlige er, at dejen er super nem at lave, den skal ikke hæve, og den indeholder ikke en hel stribe mærkelige ingredienser, som skal købes hjem fra små specialforretninger og koster en formue. Det hele kan købes i dit supermarked, og du kan faktisk lave bollerne på 45 min – alt inklusiv.

Opskriften får du her, for gode sager skal ud i verden og leve. Man skal ikke være nærig med den slags, vel? Og hvis du prøver opskriften ville det være super dejligt med en tilbagemelding – enten her eller på Instagram.

glutenfri brunchboller

Glutenfri brunchboller

Udskriv
Antal: 8-9 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

100 g glutenfri havregryn
100 g fuldkornsrismel
2 spsk FiberHusk
350 g skyr
1 dl havremælk
2 tsk salt
2 tsk bagepulver
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum

Et sammenpisket æg eller havremælk til pensling
Frø og kerner efter eget valg til drys (kan udelades)

Sådan gør du

Blend de glutenfri havregryn til mel og bland alle ingredienserne sammen i en skål.

Ælt til en fast, klistret dej.

Form bollerne og sæt dem på en bageplade.

Hvis du ønsker at pynte bollerne pensles med et sammenpisket æg eller havremælk og derefter drysses frø og kerner på bollerne. Jeg bruger oftest sesamfrø eller en blanding af sesamfrø, sorte birkesfrø og græskarkerner.

Bag bollerne ved 200 g varmluft i 20-30 min, men ovne er forskellige så husk at holde øje.

glutenfri brunchboller

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere