Fyldte Valentinschokolader med Ruby chokolade

af Maria
fyldte valentinschokolader

Fyldte Valentinschokolader med Ruby chokolade

Glædelig Valentins Dag!

Nu er det ikke ligefrem fordi, jeg er vild med amerikanske højtider, og jeg fejrer faktisk hverken Halloween, Valentinsdag, Thanksgiving – eller Black Friday, for den sags skyld. Men nu ER det jo tilfældigvis Valentins Dag i dag. Og jeg havde tilfældigvis en rest Ruby smeltechokolade til overs. Og dadelkaramel i fryseren. Og en rest saltede mandler med peber, som jeg lavede i går. Og så opstod ideen altså i mit hoved sent i går aftes: Fyldte Valentinschokolader med Ruby chokolade. Altså – lyserøde, sunde(re) fyldte chokolader med hjemmelavet dadelkaramel … Den var næsten for oplagt til at lade passere, ikk?

De smager i hvert fald ret lækkert, synes jeg selv. Og så er de da også både smukke og fine at se på.

fyldte valentinschokolader med Ruby chokoladeMin dadelkaramel er i øvrigt ret nem at lave, for den indeholder kun 3 simple ingredienser: dadler, cashewnødder og vaniljepulver. Jeg plejer at lave en stor portion, når jeg alligevel er i gang, for karamellen kan nemlig sagtens fryses, så det er nemt at lave en portion fyldte chokolader eller Snickerskugler eller noget andet lækkert næste gang trangen til noget sødt melder sig.

Lyst til flere søde, sunde sager? Se alle mine opskrifter på sukkerfri lækkerier her

Hvis du ikke kender Ruby chokolade, så er du altså i øvrigt gået glip af noget virkelig lækkert. Det er en nyere type chokolade, og det er ikke noget med hvid chokolade, der er farvet lyserødt med frugtfarve. Det er simpelthen en kakaobønne, som ER lyserød. Og smagen af chokoladen er sød, men let syrlig, og det passer perfekt til min meget søde dadelkaramel. Og når man så pepper op med salt- og pebermandler, så får man en ret perfekt blanding af sødt, syrligt, salt og stærkt.

Prøv selv.

fyldte valentinschokolader

Fyldte Valentinschokolader med Ruby chokolade

Udskriv
Antal: Ca. 12 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

1 portion dadelkaramel
1 håndfuld pebrede saltmandler
100 g Ruby smeltechokolade

Sådan gør du

Lav dadelkaramellen og de pebrede saltmandler efter opskrifterne.

Smelt halvdelen af chokoladen langsomt over vandbad. Når den er helt smeltet tages den af varmen og resten af chokoladen tilsættes. Rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Det er den nemmeste måde at smelte chokolade på uden at ødelægge chokoladen. Hvis man har lyst, kan man nørde meget mere i smeltet chokolade, temperaturer, termometre og så videre. Den her metode virker dog helt fint for mig.

Fyld en chokoladeform med chokolade og lad herefter den overskydende chokolade dryppe af, så der kun er et tyndt lag i hvert rum. Stil formen på køl, indtil chokoladen er stivnet.

Fyld hvert rum op med dadelkaramel – sørg for at rummene er fyldt helt ud.

Hæld chokolade over formen igen, så alle rum lukkes og karamellen er dækket.

Stil formen på køl igen indtil chokoladen er stivnet.

Pop de fyldte chokolader ud af formen og servér.

fyldte valentinschokolader med Ruby chokolade

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere