Fyldte chokolader med dadelkaramel – en sund(ere) udgave

af Maria
Fyldte chokolader med dadelkaramel – en sund(ere) udgave

Fyldte chokolader med dadelkaramel

Er du – ligesom mig – ret vildt med fyldte chokolader, så tror jeg, at du vil kunne lide dagens indlæg. I dag skal det nemlig handle om lige præcis det. Men ikke i den helt sædvanlige udgave.

Dagens fredagsguf består nemlig af fyldte chokolader med dadelkaramel – en lidt sundere udgave lavet af gode, naturlige råvarer og helt uden tilsat sukker.

fyldte chokolader med dadelkaramel

Chokolade bliver jo aldrig sådan rigtig sundt, i hvert fald ikke i større mængder. Men hvis man vælger en mørk udgave og med kun en lille smule eller slet ikke noget tilsat sukker, så kan det faktisk godt være ok at indtage chokolade. Problemet opstår så, hvis man har lyst til fyldt chokolade, for fyldet i den gængse udgave er altid fyldt med sukker og sjove E-numre. Og det bliver altså aldrig sundt.

Men de her chokolader er fyldt med den skønne, sukkerfri og helt naturlige dadelkaramel, som jeg ofte bruger i mine opskrifter. Den er så simpel at lave, at man næsten tror, det er løgn – og det smager forrygende! På denne måde kan man spise lækre, fyldte chokolader med en helt fin samvittighed og stabilt blodsukker.

Fyldte chokolader med dadelkaramel – en sund(ere) udgave

Fyldte chokolader med dadelkaramel

Fyldte chokolader med dadelkaramel Er du – ligesom mig – ret vildt med fyldte chokolader, så tror jeg, at du vil kunne lide dagens indlæg. I dag skal det nemlig handle om lige præcis det. Men ikke i den helt sædvanlige udgave. Dagens fredagsguf består nemlig af fyldte chokolader med… Mad Fyldte chokolader med dadelkaramel – en sund(ere) udgave European Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Sådan gør du

Ingredienser

En portion dadelkaramel
200 g mørk chokolade af den bedste kvalitet, du kan finde

Sådan gør du

Lav dadelkaramellen efter opskriften.

Smelt halvdelen af chokoladen langsomt over vandbad. Når den er helt smeltet tages den af varmen og resten af chokoladen tilsættes. Rør rundt indtil al chokoladen er smeltet. Det er den nemmeste måde at smelte chokolade på uden at ødelægge chokoladen. Hvis man har lyst, kan man nørde meget mere i smeltet chokolade, temperaturer, termometre og så videre. Den her metode virker dog helt fint for mig.

Fyld en chokoladeform med chokolade og lad herefter den overskydende chokolade dryppe af, så der kun er et tyndt lag i hvert rum. Stil formen på køl, indtil chokoladen er stivnet.

Fyld hvert rum op med dadelkaramel – sørg for at rummene er fyldt helt ud.

Hæld chokolade over formen igen, så alle rum lukkes og karamellen er dækket.

Stil formen på køl igen indtil chokoladen er stivnet.

Pop de fyldte chokolader ud af formen og servér.

fyldte chokolader med dadelkaramel

fyldte chokolader med dadelkaramel

Rigtig dejlig fredag til jer.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere