Fritter af søde kartofler
Har du smagt fritter af søde kartofler? Hvis ikke, så er det nu du skal i supermarkedet efter søde kartofler!
De her fritter smager nemlig så dejligt, at det er svært at forstå, at de ikke er helt almindelige i ethvert køkken. Nuvel, det er de muligvis også på andre breddegrader end vores, for her hos os kan de søde kartofler nemlig desværre ikke vokse – de kræver lidt mere varme. Heldigvis er de efterhånden at finde på hylden i de fleste supermarkeder, og de er tilmed både billige og sunde.
Når man laver fritter af søde kartofler bliver de ikke sprøde, som vi er vant til at almindelige kartofler bliver. Til gengæld har de en helt anden og meget karakteristisk smag, som vi er ret vilde med hjemme hos os – både børn og voksne.
Jeg serverer fritterne som tilbehør til alle retter både med og uden kød. Vi kan rigtig godt lide at dyppe dem i en god mayonnaise eller – endnu bedre! – en hjemmelavet guacamole.

Ingredienser
5 store søde kartofler
2 spsk olivenolie
2 tsk friskhakket eller tørret timian
2 tsk groft salt
Lidt friskkværnet peber
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler.
Skær dem herefter ud i stænger så de ligner klassiske pommes frites.
Put fritterne i en frysepose og hæld 2 spsk olivenolie over dem.
Sno posen og ryst den, så olien fordeles på fritterne.
Læg fritterne ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys med timian, salt og friskkværnet peber.
Bag i ovnen ved 220 grader i 15-20 min.
Vi er i øvrigt ved at falde godt til i vores nye hjem. Det har været hårdt og vi har ikke fået meget søvn og hvile, men vi har prioriteret at komme hurtigt på plads. Vi er ikke så gode til rod og løse ender og slet ikke til ikke at vide, hvor vores ting er. Der er vi vist begge to lidt OCD-agtige … 😉 Men alt er godt og vi er SÅ glade for det nye. Update med billeder og måske lidt video er på vej snarest.