Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri brownie med nødder

af Maria

Vegansk og sukkerfri brownie med nødder

Hvem elsker ikke chokoladekage? Jeg gør, og brownie er min absolutte favoritchokoladekage.

Derfor har jeg nørdet lidt med at udvikle den perfekte opskrift på en vegansk brownie. Man skal jo ikke undvære brownie, bare fordi man gerne vil undgå komælk og æg, vel? 😉

Som jeg efterhånden har skrevet rigtig mange gange her på bloggen, så er jeg på ingen måder fuldblodsveganer. Ligesom jeg heller ikke bekender mig til andre retninger inden for kost. Jeg spiser i det store og hele “alt”.

Men. Jeg begrænser altså mit indtag af animalske produkter og sukker. Jeg forsager intet, men jeg vælger bevidst, hvornår jeg spiser hvad.

Man kan vel argumentere for, at kage hører til i den sjældne del af ens kost, så det gør i princippet ikke så meget, at der er æg, mælk, smør og sukker i. Men da jeg meget sjældent spiser det, så har jeg naturligvis også sjældent æg, komælk og smør i køleskabet. Og derfor giver det mening at lave en vegansk kage – fordi jeg altid har ingredienserne på lager, så jeg kan spontan-bage (fedt ord!) en brownie lige, når lysten kommer over mig. Og det gør den jo altså af og til … 😉

Lyst til mere fredagsguf? Se alle mine opskrifter på kager og søde sager her

Den her brownie er i øvrigt både vegansk, sukkerfri og glutenfri. Til gengæld indeholder den en masse gode og sunde råvarer. Dog skal man lige huske, at den selvfølgelig er ret energitæt – den indeholder mange kalorier. Så her er ikke tale om slankekost, men om et sundere valg end den traditionelle brownie.

Vegansk og sukkerfri brownie med nødder

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 spsk smeltet kokosolie
50 g mandelmel
200 g dadler uden sten
3 spsk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 dl hørfrøæg (2 spsk hørfrø iblødlagt i 5 min i 1 dl kogende vand)
2 dl plantemælk
50 g hakkede pecannødder (eller valnødder)
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakket mørk, mælkefri chokolade

Sådan gør du

Put alle ingredienserne undtagen nødder og chokolade i en foodprocessor og blend til en ensartet dej.

Put dejen over i en skål og tilsæt den hakkede chokolade samt halvdelen af nødderne – den anden halvdel holdes tilbage til at drysse på kagen til sidst. Rør godt rundt så det hele fordeles godt.

Beklæd en form med bagepapir og put dejen heri. Kagen skal være ca. 2 cm høj, så find en form, der passer. Jeg bruger en stor rugbrødsform – så er det også let at skære kagen ud i rigtige browniestykker bagefter.

Drys med den sidste halvdel af de hakkede hasselnødder på toppen af kagen, og bag ved 180 grader i ca. 30 min. Hold øje undervejs for bagetider varierer meget fra ovn til ovn. En brownie skal være bagt udenpå, men den må meget gerne være lidt klæg i midten.

Lad kagen køle ned og skær den herefter i passende stykker – 3x4 cm er min browniefavoritstørrelse. 😉

Server gerne med (vegansk) is eller flødeskum.

Et lille tip ...

Brownie bliver bare bedre af at stå – så lav den gerne dagen inden servering. Hvis du da kan lade den være så længe ... 😉

Flere indlæg

2 kommentarer

Jette 26. juli 2021 - 11:15

<3 TAK Maria. Så er søgningen og alle forsøg på at lave den bedste veganske brownie endelig slut! Din opskrift her er kort sagt den mest rene og enkle opskrift på vegansk brownie, jeg har prøvet. Den har kun 1 MINUS: jeg er hver gang nødt til at bage dobbelt portion, så mine voksne unger kan få et stykke med hjem :-). Oceaner af taknemmelige hilsner sendt fra Vesterhavet.

Svar
Maria 5. august 2021 - 14:49

Hej Jette,
TUSIND tak for din søde, søde kommentar! Hvor gør det mig bare mega glad. Sådan en tilbagemelding gør bare alt arbejdet det hele værd. TAK fordi du tog dig tid. ❤️
Kram, Maria

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere