Fredagsguf: Kakaobomber!

af Maria
raw kakaobomber

Det her er den absolutte yndlingssnack her i huset!

Kakaobomber slår ALT – også farvestrålende bland selv-slik fra tanken, hvis du spørger min familie.

Og det siger vel egentlig ikke så lidt … 😉

Disse raw kakaobomber er lavet på basis – og som en videreudvikling – af min bedste opskrift på raw cake – og de smager fantastisk!

De tilhører i princippet op til flere forskellige sundhedskategorier: veganske, sukkerfri, raw food osv. Så egentlig er der ikke rigtig tale om slik i traditionel forstand, men mere om en slags supersnack i den søde ende.

Men hjemme hos os går de altså som slik, og der er virkelig ingen sure miner, når kakaobomberne kommer på bordet fredag aften. Jeg synes selv, at det er temmelig sejt.

Man skal selvfølgelig huske at sådan nogle kakaobomber ikke er kaloriefattige … Som i overhovedet ikke spor kaloriefattige. Men det er gode kalorier. Og så er det samtidig vitaminer og mineraler, som kroppen kan bruge til noget. I modsætning til almindelig slik som mest består af kemi, raffineret sukker og den slags underligheder.

I aften skal vi spise hjemmelavede toast til aften – det er den hyggeligste familiemenu sådan en fredag aften, hvor alle er trætte, og ingen orker at stå timevis i køkkenet. Så spiser vi toast med stænger af grøntsager og bagefter smider vi os i sofaen med kakaobomber, tæpper, tændte stearinlys og ild i brændeovnen.

SÅ er det weekend!

raw kakaobomber

Kakaobomber

Udskriv
Antal: ca. 25 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 dl udstenede dadler
1 dl hasselnødder
1 dl mandler
1 dl kokosmel
1 tsk vaniljepulver
4 spsk usødet kakaopulver
3 spsk kokosolie
1 tsk kokossirup
1 spsk ahornsirup
1 dl kokosmel mere til at trille bomberne i til sidst

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en foodprocessor eller en blender og blend til en ensartet masse. Du skal blende længere tid, end du regner med, så bare bliv ved. Massen samler sig lige pludselig og bliver ensartet og let klistret. Hvis maskinen har det svært, så prøv med lidt mindre portioner af gangen, og rør det sammen i hånden til sidst.

Tril massen til kugler og tril dem i kokosmel.

Stil kakaobomberne på køl en times tid inden servering.

kakaobomber

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere