Fredagscocktail: Irish Coffee med Baileys

af Maria

Irish Coffee med Baileys

Fredag, weekend og en varm drink med god kaffe, whiskey og Baileys – så kan man vist godt trække benene op under sig i sofaen og bare nyde, right? Det er i hvert fald hvad jeg har tænkt mig at gøre senere i dag, når dagens gøremål vel at mærke lige er overstået.

Irish Coffee er en af mine yndlingscocktails om vinteren. Om sommeren gider jeg det ikke rigtig, men på sådan en kold vinteraften synes jeg, at den luner ret dejligt.

Opskriften, du får i dag, er i mine øjne den allerbedste opskrift på Irish Coffee. Det skyldes 2 små hemmeligheder, som nok ikke er så mange kender.

Den første hemmelighed er at putte Baileys i fløden, før man pisker den til skum. Baileysflødeskum smager simpelthen bare så fantastisk lækkert, og jeg går lige nu og overvejer, hvilke former for kage og/eller dessert, som denne lækre skum også ville egne sig til, for det er simpelthen for velsmagende til ikke at blive udnyttet lidt mere … 😉

Den anden hemmelighed bag opskriften er at lave en sirup af brun farin i stedet for bare at putte farin direkte i drinken. Det er meget nemt at lave siruppen: man tager 2 spsk farin og 1 spsk kogende vand og rører indtil sukkerkrystallerne er opløst, og så har man en fin sirup til at hælde i sin Irish Coffee. Man kan også koge det ind i en gryde til en tyk sirup, hvis man har lyst. Jo mere koncentreret siruppen bliver, jo mere smager den af.

Det er naturligvis ikke ligegyldigt, hvilken kaffe man bruger, når man laver Irish Coffee, og det siger sig selv, at jo bedre kaffe, jo bedre bliver drinken. Men så behøver det heller ikke at være mere kompliceret …

Jeg bruger min yndlingskaffe lavet på min Nespressomaskine – den version jeg drikker hver dag – men stempelkaffe er også super godt til Irish Coffee.

Irish Coffee med Baileys

Udskriv
Antal: 2 glas
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 dl god kaffe
2 spsk brun farin
4 cl god whiskey
1 dl fløde
3 cl Baileys
Lidt stødt kardemomme til drys

Sådan gør du

Rør brun farin op i en lille smule kogende vand, så det bliver til en tyktflydende sirup.

Pisk fløde og Baileys sammen til en cremet skum – ikke for stiv. Du kan i øvrigt sagtens bruge havre- eller sojafløde beregnet til piskning i stedet for almindelig fløde.

Lav en god kop kaffe i et stort glas og hæld whiskey og sirup i. Rør rundt.

Læg fløde/Baileys cremen på toppen af drinken og drys til sidst med lidt stødt kardemomme.

Rigtig god weekend.

Flere indlæg

2 kommentarer

Tankemylder – Binemor 24. maj 2018 - 10:17

[…] vil starte weekenden med en fredagscocktail alá Maria og jeg ved at min mand også er […]

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere