Ferie i København med børn

af Maria

Ferie i København med børn

Hvis du følger med på Instagram, så har du sikkert allerede set en masse billeder fra vores efterårsferie i København, men jeg synes, vi har haft så dejlig en tur, at det fortjener sit eget indlæg her på bloggen. En lille guide til at holde ferie i København med børn. Der findes masser af guides rundt om på nettet med lige præcis dét emne, men her får du altså mit personlige bud på, hvordan sådan en tur kan se ud.

Vi boede på Wakeup Copenhagen i et familieværelse, som består af to ens dobbeltværelser forbundet af en dør. Det betød, at vi havde fire senge, to badeværelser og lidt mere plads end hvis vi skulle have delt ét værelse med opredninger. Det er ikke så vældig dyrt, men hotellet er heller ikke på nogen måder noget særligt. Det er komfortabelt og det er et sted at sove og bade. Ikke så meget mere. Når man rejser med børn er det svært at finde lækre, inspirerende hoteller at bo på – medmindre man har masser af penge. Derfor er vi glade for de nye, komfortable lavprishoteller som Wakeup, Cabinn mv.

Cykelturist i København
Vi havde på forhånd bestemt os for, at vi ville opleve København som cyklister. Det er perfekt at cykle rundt i byen: der er cykelstier alle vegne, og man kan nemt finde et sted at parkere tæt på alle de seværdigheder, man vil opleve. Tilmed var vejret jo bare helt perfekt, så vi fortrød ikke et sekund vores beslutning.

Vi lejede cykler hos Baisikeli – en ladcykel til mig og Frederik (som er for lille til at cykle selv i København) samt to almindelige cykler til Lærke og Anders. At cykle rundt i København er absolut den smarteste, nemmeste og herligste måde at opleve byen. Vi oplevede kun få episoder, hvor det var stressende eller lidt ubehageligt at være cykelturist i København, og det var især, da vi begav os ud af Gl. Kongevej kl. lidt over 16. Det skal man ikke. Cykelstien er for smal, og der er ganske simpelt for mange cyklister, som har (meget!) travlt med at komme hjem fra arbejde ad denne vej. Det er lidt som at køre ud midt på en motorvej – bare med cykler.

Et godt råd generelt når man cykler i København er at holde godt til højre på cykelstien – så kører de andre pænt udenom.

ferie i København med børn

Oplevelser
Vi gav den gas som turister i egen hovedstad, og vi havde naturligvis fokus på, at det skulle være spændende for børnene. Heldigvis er vores børn ret åbne og vant til at gå på museer, i teater og til at sidde stille/tie stille, når det er påkrævet. De er jo heller ikke helt små længere. Men vi sørgede alligevel for at indlægge passende pauser, måltider og udvalgte aktiviteter, så alle var glade hele tiden.

Vi oplevede

Kanalrundfart – altid så hyggeligt for både store og små
Marmorkirken – og udstillingen Cherish
Glyptoteket
Film i Planetariet
Ruinerne under Christiansborg – inkl. teaterstykke om Saxo (alternativt kunne man finde et aktuelt teaterstykke for børn et andet sted – København bugner altid med gode teateroplevelser)
Cykelturene rundt i byen, hvor man oplever på nært hold – en attraktion i sig selv
Rundetårn
Frilandsmuseet (ikke pengene eller tiden værd – besøg i stedet Hjerl Hede og Den Gamle By i Århus)
Arbejdermuseet (lidt skuffende – besøg i stedet Industrimuseet i Horsens og Den Gamle By i Århus)

ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn

Mad
Det er ikke svært at finde gode steder at spise i København – heller ikke selvom man har børn med, for de er velkomne næsten overalt. Man har også sjældent svært ved at få bord, for når man har børn med, spiser man som regel før kl 19. I København (som i de fleste storbyer i verden) går man først ud og spiser efter kl. 20, så hvis du og din familie kommer omkring kl. 18-18.30 møder I garanteret kun smil og åbne arme på de fleste restauranter.

Her spiste vi

De lækreste surdejspizzaer (med masser af ost!) hos Mother
Det vildeste øko-gourmetmad helt nede på jorden hos Il Buco
Take away fra Wagamama indtaget i sengen på hotellet – (lidt forbudt) luksus efter en lang dag på farten!
Øko hotdogs fra Hanegals pølsevogn (ved Rundetårn på Strøget)
Kaffe, sandwich og kage hos Mormors i Bredgade

ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn ferie i København med børn

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere