Farmors chokolademuffins … De allerbedste i verden. Punktum.
Den her opskrift er et sikkert hit hjemme hos os. Den er nemlig så nem, at man sagtens kan bage muffins eller chokoladekage en helt almindelig eftermiddag eller hverdagsaften, hvis man pludselig får lyst til chokoladekage – og det gør man jo af og til. 😉
Resultatet bliver altid lækre, svampede chokolademuffins (eller -kage) med den helt rigtige, seje konsistens og masser af chokoladesmag, og de bringer lykke hver gang.
Jeg har endnu til gode at møde den person, som ikke kan lide den her opskrift. Og jeg har altså afprøvet den på virkelig mange efterhånden.
Opskriften har jeg fået af min svigermor – deraf navnet på kagerne – og hun har oprindelig fået den på en café i Sverige for mange år siden.
Gennem tiden er der blevet bagt utallige chokoladekager og chokolademuffins hjemme hos farmor og nu også hos os, og nu er opskriften så hermed givet videre til jer alle.

Ingredienser
2 æg
3 dl sukker
4 spsk kakao
1 1/2 tsk vaniljepulver
En knivspids salt
1,5 dl mel
100 g smeltet smør
Sådan gør du
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel, kakao, salt og vaniljepulver i en anden skål.
Smelt smørret og afkøl det en smule.
Sigt kakao-melblandingen over æggemassen igennem en sigte, så der ikke kommer klumper af mel i dejen.
Rør sammen og tilsæt derefter det smeltede smør. Rør dejen jævn.
Put muffinforme af papir i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag ved 180 grader i 12-15 min.