En bevidst og rolig hverdag – Do’s & Don’ts i 2018

af Maria

En bevidst og rolig hverdag med fokus på langsomhed, overskud og mindre stress. Tid til eftertænksomhed. Mere dybde i mine relationer med andre mennesker. Mere respekt for mine egne grænser.

Sådan må mit 2018 gerne blive.

Mit ultimative mål for året, vi netop er gået ind i, er at få en mere rolig, bevidst og overskuelig hverdag, end jeg tidligere har haft.

I alt for mange år (nok nærmest alle mine voksne år) har jeg rendt med tungen ude af halsen i et desperat – og forfejlet – forsøg på at nå det hele.

For hvad er egentlig “det hele”? Og hvornår er det nok? Hvornår er man i mål, hvis målet altid er større, vildere, bedre, højere, mere?

Hvis intet nogensinde er godt nok, hvornår kan man så slappe af, puste ud, klappe sig selv på skulderen og få tid til at se sine kære dybt i øjnene. Være der – og helst inden det er for sent. Inden man er nået ud med den sidste blepose, er børnene flyttet hjemmefra, og så glemte man måske at være der, mens de var.

Jeg har lovet mig selv, at 2018 bliver året, hvor jeg lærer at slappe af og tage den med ro. Være nærværende og fokuseret. Hvor jeg øver mig i at være til stede uden hele tiden at være på vej videre.

Derfor har jeg lavet en lille liste over do’s & don’ts for 2018. Målet er at blive mere afslappet, fokuseret og nærværende. Måske du kan bruge ideerne i dit eget liv, hvis du også drømmer om en mere bevidst og rolig hverdag?

Do’s …

Brug tid på de ting, der gør dig glad. Det lyder simpelt, men ofte gemmer jeg chokolademaden/belønningen så længe, at det slet ikke når at blive til noget. Det er da dumt.

Husk at nære både krop og sind. Spis godt og sundt, motioner, læs tykke bøger, dyrk yoga, mediter. Det giver bonus med det samme i form af mere velvære og overskud.

Brug tid alene. Det kan være svært i en tætpakket hverdag, men det er vigtigt (for mig) at prioritere alenetid. Jeg bruger ofte mine løbeture som alenetid, men også biblioteksture, et museumsbesøg eller frokost alene på en café er oplagte muligheder for at være lidt alene.

Lav ingenting. Dronningen sagde det i sin nytårstale: vi skal huske at være unyttige. Det har ellers været aldeles umoderne og tabubelagt i årevis, men det er på vej ind i varmen igen – stille sysler uden et direkte (for)mål. Det er sundt og nødvendigt. Vær til stede i livet uden planer og lad i stedet nuet og den umiddelbare lyst diktere, hvad du foretager dig. Spil et spil med ungerne, sæt dig i sofaen uden at se tv, lyt til musik, lav mad, kig dine kære ind i øjnene, mens I taler sammen. Det virker alt sammen så logisk, men jeg er i hvert fald ikke god til det. Det vil jeg blive.

Don’ts

Lad være med at give op. Jeg er selv slem til det – at hoppe videre til noget nyt og spændende, hvis det gamle bliver svært, kedeligt eller for rutinepræget. Men det er der, man skal hænge i og fortsætte. Det fine ligger netop i rutinen og overskueligheden. Nyt er ikke altid bedre.

If you get tired, learn to rest. Not to quit. 

Glem ikke de små ting. Hverdagen – den skal man gøre sig umage med. Ryd op, gør rent, lav madplaner, stryg dit tøj, brug din kalender. Ikke fordi du skal være perfekt, men fordi livet netop handler om at gøre sig umage med de små ting. Når basen er i orden, kan de store ting få den plads, de har krav på. Hverken mere eller mindre.

Gør det, du skal. Lad være med at udskyde tingene til sidste øjeblik, og lad især være med at undlade at gøre det, du er nødt til. Tag livtag med sagerne og få det gjort. Og fokuser så straks på alt det, du elsker allermest.

Flere indlæg

2 kommentarer

Libbie 11. januar 2018 - 10:48

Skøn skøn livsanskuelse, I´m in

Svar
Maria 15. januar 2018 - 8:17

<3

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere