DIY: Strik en Ganni inspireret hue – gratis opskrift

af Maria

Ganni inspireret hue

De her Ganni inspirerede huer er bare over alt lige nu – både online og i den rigtige verden. Og det er der da en god grund til, for det er jo virkelig en pæn hue, som ovenikøbet kan bruges på forskellige måder. Jeg kan bedst lide at folde ribkanten op, som på billederne, men man kan også lade være, og i stedet bruge huen som en baggy hue. Det bestemmer man selv.

Gannis udgave koster en anelse mere end jeg synes, at en hue må koste. Derfor besluttede jeg ret hurtigt at strikke min egen. Når man nu kan strikke, så er det jo oplagt, og en hue er i øvrigt et hyggeligt lille projekt at sidde med. Og så kan man jo lave den i præcis de farver, man ønsker – man kan endda lave flere i forskellige farver og mønstre og med eller uden pompom. Derudover har jeg allerede flere huer på bestillingslisten fra blandt andet Lærke. Jeg kommer vist til at strikke mange huer denne vinter. 😉

Jeg fandt en opskrift hos Olines Mor men der var flere ting i opskriften, som ikke passede mig, fx at huen blev lidt for spids i toppen, for kort i den ene størrelse og for lang i den anden.

Derfor har jeg tilpasset opskriften lidt og min udgave får du så her.

OBS: Opskriften er revideret pr. 22/12-17. Jeg syntes, at huen blev for spids i toppen i forhold til den originale Ganni hue, og derfor har jeg ændret i opskriften, så der nu strikkes 5 cm længere op før indtagningerne begynder, og antallet af indtagninger er tilsvarende mindsket. Det giver en mere firkantet hue, der bedre ligner den originale, og man undgår samtidig at skulle skifte til strømpepinde – noget jeg selv hader at sidde med. Huen er nu meget nem og hurtig at strikke.

Ganni inspireret hue

Størrelse
Onesize (damestørrelse 54-58 cm)

Garn
Drops Baby Merino – 2 nøgler
Drops Kid-Silk – 1 nøgle

Pinde
Rundpind nr. 5 (40 cm)
Rundpind nr 6 (40 cm)

Sådan gør du
Slå 60 m op på rundpind nr. 5 med 2 tråde Baby Merino og 1 tråd Kid-Silk – huen strikkes altså med 3 tråde.
Saml til en ring – arbejdet strikkes rundt. Sæt en omgangsmarkør ved begyndelsen.

Strik 1 pind rib (1 ret, 1 vr) og 1 pind halvpatent (kan strikkes på mange forskellige måder, men jeg synes, at denne metode er den nemmeste).
Gentag de to pinde skiftevis indtil stykket måler 6 cm.

Skift til rundpind nr. 6 og strik nu glatstrik (ret rundt på rundpind).
Strik 18 cm glatstrik.

Begynd indtagninger således: sæt yderligere 3 markører udover din omgangsmarkør (som du med fordel kan markere med en seperat farve). Der skal være 15 m imellem hver markør. Start ved din omgangsmarkør og lav en indtagning (2 m ret sm) 2 m før hver markør, så der tages i alt 4 m ind på omgangen.
Strik skiftevis 1 pind glatstrik med indtagninger og 1 pind glatstrik uden indtagninger.
Fortsæt indtagninger på hver anden pind indtil der er 10 m mellem hver markør.
Slut af med 1 pind glatstrik uden indtagninger.

Bryd garnet og før det ved hjælp af en stoppenål igennem alle maskerne på pinden. Stram derefter til, så huen lukkes i toppen.

Hæft enden.

God strikkelyst. ♥

2 kommentarer

Sarah 5. november 2020 - 13:20

Hej Maria,
Jeg er nybegynder og skal høre om dette “2 m ret sm” ift. indtagninger betyder at 2 ret masker strikkes sammen? Og er det nødvendigt at have markører i forskellige farver, eller går det at starte med omgangsmarkør, tælle 15 masker, ny markør, 15 masker, ny marker, 15 masker og en til markør og så tælle 15 masker?
Tak 🙂

Svar
Sarah 5. november 2020 - 13:30

P.S. Betyder dette “Saml til en ring – arbejdet strikkes rundt. Sæt en omgangsmarkør ved begyndelsen” at jeg slår de 60 masker op med fx italiensk opslag (eller foreslår du almindelig opslagning?), og strikker en omgang i rib og sætter en markør? Og derefter begynder jeg på de 6 cm med skiftevis ret og patent?

Tak igen 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere