Chiagrød, køleskabsgrød, over night oats … kært barn har mange navne. Jeg plejer nu bare at kalde det chiagrød, for det er jo det, det er.
Det smager helt forrygende og så er det nemt at lave, for det skal nemlig bare stå og trække i køleskabet natten over, og så er der frisk grød om morgenen. Som en ekstra bonus er det tilmed også sundt, så der er egentlig ikke så meget at betænke sig på: vi skal alle sammen spise chiagrød til morgenmad! 😉
Her får du min yndlingsopskrift. Jeg kan godt lide at toppe med forskellige friske frugter, bær fra haven, når de er i sæson, og så min egen hjemmelavede granola eller en anden mysli. Det er ren morgenmadsluksus med sådan en skål …
2 spsk chiafrø Om aftenen: Bland chiafrø, mandelmælk og vaniljepulver i en lufttæt beholder. Husk at røre rigtig godt rundt, så frøene kan suge al væsken til sig.
Ingredienser
2 dl mandelmælk
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk yoghurt (evt. kokos- eller soyayoghurt
Topping: frugtkompot, friske bær, frisk frugt og evt. lidt mysliSådan gør du
Om morgenen: Rør chiagrøden op med yoghurt og top med lidt granola, frugtkompot eller lidt friske bær og frugter.