Chai latte

af Maria

Chai latte

Så kom vi på den anden side af juleaften – har I haft en dejlig jul? Ja, julen er jo strengt taget stadig i fuld gang, og mange af jer skal sikkert til julefrokost i dag og/eller i morgen.

Her i huset står den på afslapning, løbetur og filmkiggeri i dag. Jeg er ikke vild med at skulle noget den 25. december, så vi holder altid dagen fri til at gøre lige, hvad vi har lyst til. Så får ungerne også mulighed for at se rigtigt på deres gaver.

I dag skal vi dog for alvor i gang med at pakke ned, for vi flytter jo altså i overmorgen. Så rigtig afslappende bliver vores dag nu nok ikke.

Men derfor har jeg nu alligevel tænkt mig at tage mig tid til at lave en rigtig god kop chai latte. Det er nemlig noget af det bedste, jeg ved. Faktisk har chai latte været min yndlingsdrik over dem alle, siden jeg engang for mange år siden fik en fantastisk chai latte serveret af selveste Kille Enna. Dengang arbejdede hun i caféen på Trapholt, og jeg havde aldrig før hørt om chai (ja, så gammel er jeg!). Men jeg var solgt ved første mundfuld! Smagen af chai har fulgt mig lige siden, og jeg drikker chai latte året rundt.

Men den passer nu alligevel særlig godt til juletiden. Og derfor får I i dag min bedste opskrift på en rigtig ægte – men også nem – chai latte.

Drikken her er i øvrigt både vegansk og blodsukkervenlig, hvis du bruger plantemælk og ahornsirup. Ahornsirup er selvfølgelig sukker, men af den ægte, naturlige slags, som ikke er raffineret og som påvirker blodsukkeret mindre drastisk. Hvis du vil, kan du sagtens bruge almindelig komælk og sukker eller honning. Det er helt op til dig. 🙂

Så nu er der kun tilbage at finde et tæppe frem og så putte sig i sofaen med søde mennesker, tændte lys og en dampende varm kop i hånden.

Chai latte

Udskriv
Antal: 4 kopper
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

2 spsk sort te
4 hele kardemommekapsler
2 kanelstænger
5 hele nelliker
5 dl vand
4 dl havremælk (almindelig mælk kan selvfølgelig også bruges)
1 spsk ahornsirup

Sådan gør du

Bland te, kardemommekapsler, kanelstænger og nelliker i en gryde.

Tilsæt vand og kog op. Lad det simre i ca. 5 minutter.

Tilsæt havremælk og ahornsirup.

Varm langsomt op igen, mens du pisker drikken skummende med et piskeris eller en mælkeskummer.

Si teen over i 4 store kopper.

Velbekomme!

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere