Lige nu har vi masser af salat i køkkenhaven, og det har vi haft i nogle måneder. Vi plukker og spiser lystigt, og vi stornyder, at vi kun skal gå ti skridt ud af døren for at plukke den friskeste, helt sprøde salat, som med garanti ikke er sprøjtet.
Nede i den store køkkenhave har vi endnu flere grøntsager, og de begynder også så småt at give et udbytte, der er til at tage og føle på. I aftes hentede vi således både grønkål, palmekål, gulerødder og løg fra egen køkkenhave, og sammen med lidt kogte bulgur blev det til denne skønne bulgursalat.
Vi skulle til forældreaften ved vandet sammen med Frederik, som hele denne uge har været på lejr ved strand og i skov, og vi skulle selv medbringe aftensmad. Vores bulgursalat var helt perfekt at pakke ned i en skål med låg i picnickurven sammen med et groft flute og lidt pesto.
Vi havde i øvrigt en skøn aften i den smukkeste sommeraftensol ved vandet med bålet tændt og glade friluftsunger. Turen bliver arrangeret af Fornemmelse.dk – hvis du er interesseret, så kan du læse mere her.

Sådan gør du
Ingredienser
Forskellige slags salater – vi brugte hovedsalat og rød pluksalat
2-3 blade frisk grønkål
2-3 blade frisk palmekål
3-4 gulerødder
1 lille glas oliven
1 stor avokado
4 dl kogte bulgur – følge kogeanvisningen på posen
1 lille løg
Pesto som dressing
Sådan gør du
Kog bulguren efter anvisning på posen.
Skyl og rens grøntsagerne.
Hak og skær dem i ønsket størrelse.
Køl bulguren ned under rindende, koldt vand.
Bland det hele sammen i en skål og tilsæt oliven.
Servér med groft brød og en god, grøn pesto.