Buddha Bowl – min bedste opskrift

af Maria
buddha bowls

Buddha Bowl – eller regnbueskål, regnbuetallerken, regnbuemad, som det også kaldes – er noget af det bedste, man kan servere hjemme hos os. En tallerken fuld af forskelligt plantemad, som man kan sidde og nippe til og smage på og kombinere på forskellige måder, det er et hit hos både børn og voksne her på matriklen.

Der ryger altid lidt ekstra grønt ned hos ungerne, når menuen står på Buddha Bowls, og vi har haft held til at introducere en del forskellige nye grøntsager og underligt dip og tilbehør, når bare det ligger i en Buddha Bowl sammen med en masse af yndlingsmaden. Fx kan vi lokke Frederik til at spise bladselleri, fordi han kan dyppe det i hans yndlingshummus. Det er da ret vildt, synes jeg selv. Jeg mener – hvor mange børn spiser bladselleri?!

Buddha Bowls er jo i sig selv ikke en svær ret at lave, og det kan vel næppe kaldes en ret. Alligevel kan det være en udfordring at sammensætte sådan en tallerken, så den både er lækker, indbydende og hænger sammen rent ernæringsmæssigt. Derfor får du her nogle af mine tips.

Jeg holder mig til følgende grundregler når jeg laver Buddha Bowls – så går man ikke helt galt i byen:

  • en base (fx salat, spinat, kål osv.)
  • grøntsager (alt det, du elsker allermest –eller har på lager)
  • protein (quinoa, tofu, kikærter eller æg og kød, hvis man spiser det)
  • Komplekse kulhydrater (kulhydrater med bund i, ikke de hurtige af slagsen – fx majs, brune ris, søde kartofler, ærter osv.)
  • Lidt sødt (frugt og bær)
  • Noget at tygge i (nødder, knasende agurk, rød peber, chiafrø, hørfrø, edamamebønner osv.)
  • Smagsgivere og pænt pynt – også kaldet tilbehør (pesto, hummus, chilisauce, friske krydderurter osv.)

Vebekomme!

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere