Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache
Ah … fredag igen. Dejlig dag, ikke?
Jeg startede min fredag med en dejlig yogaklasse, og nu står den lige på et par timers arbejde ved computeren, inden jeg lukker ned for weekenden. I aften skal vi spise smørrebrød med mine forældre (skøn fredagstradition), og i morgen tager Anders og jeg en tur til Vesterhavet sammen med de sødeste mennesker. Det bliver altså en fin, fin weekend.
Men først får I lige en opskrift på en vegansk og sukkerfri brownie her. Det er jo efterhånden en tradition, at jeg udgiver et indlæg med søde, sunde sager om fredagen, og i dag skal da ikke være nogen undtagelse. Der ligger i øvrigt allerede en brownieopskrift på bloggen, men denne udgave er noget anderledes – lidt mere luksuslækker, synes jeg – så der er fint plads til dem begge.
Denne brownie er lavet af søde kartofler, og så er den toppet med den lækreste, frosne chokoladeganache, som minder lidt om is – eller chokoladeparfait, om man vil. Så her får man altså både brownie og is i samme omgang, og det endda i en sund og sukkerfri udgave. Det bliver ikke ret meget bedre, hvis man spørger mig.
Det er en super lækker dessertkage, som skal serveres frossen og smelter på tungen. Det er SÅ lækkert, siger jeg bare.

Sådan gør du
Ingredienser
400 g søde kartofler
2 spsk kokosolie
50 g mandelmel
4 spsk rå kakaopulver
60 g kokossirup
3 spsk tahin
100 g dadler
100 ml kokosmælk
2 spsk kokossmør (kan udelades)
60 g mørk chokolade
Evt. hakkede valnødder
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler og kog dem helt møre.
Blend dadler, kokosolie og søde kartofler til mos med en stavblender eller i en foodprocessor.
Tilsæt kakaopulver, tahin, kokossirup og mandelmel og rør til en dej.
Beklæd en firkantet form (ca. 20x25 cm) med bagepapir og fordel dejen i formen. Glat den på toppen med en ske, som du eventuelt kan dyppe i vand, hvis dejen hænger for meget fast.
Bag kagen ved 180 g i 35-40 min.
Lad kagen køle helt af efter bagningen – imens kan du lave chokoladeganachen:
Hæld kokosmælken op i en tykbundet gryde, tilsæt kokossmør og varm langsomt op ved svag varme indtil det småkoger.
Tag gryden af varmen, bræk chokoladen i mindre stykker og tilsæt.
Rør indtil chokoladen er helt opløst og godt blandet med kokosmælken.
Lad ganachen køle af til stuetemperatur inden den fordeles på kagen. Pynt eventuelt med lidt hakkede valnødder.
Stil kagen i fryseren i mindst 1 time.
Skær kagen i passende browniestykker og servér kold.
Rigtig dejlig weekend
♥
Indlægget indeholder affiliatelinks
2 kommentarer
Hej.
Du nævner kokosolie i ingredienser, men ikke hvor i opskriften det skal bruges. Er det i kagen, eller ganachen?
Vh
Hej Lea,
Du har da fuldstændig ret – den var smuttet. Opskriften er nu rettet. Tak for at gøre mig opmærksom på problemet.
Kh Maria 🙂