Brombærmarmelade med honning

af Maria

Brombær er sådan et bær man skal finde i naturen – især hvis man har en lille have. Brombær er nemlig bedst i den naturlige udgave, som får lov at vokse vildt i krat og skov. Man vil ikke have vilde brombær i sin private villahave – de er så aggressive og vildtvoksende, at man bliver helt utrolig træt af det. Vi har dem rundt omkring i vores små skovstykker, og der går det fint, men de giver ikke meget udbytte. De skal have virkelig meget plads for at give godt.

Man kan købe brombærplanter uden torne på planteskolerne, men min erfaring er, at de vilde udgaver smager af meget mere.

Jeg har mit “helt eget” brombærsted – som jeg overhovedet ikke kan have i fred, for det ligger lige ud til alfarvej og alle, der kommer forbi, skal lige have en håndfuld. Og det er også okay, for jeg ejer jo ikke bærrene, og der er såmænd (næsten!) nok til os alle. Næsten. For man kan aldrig få for mange brombær, og man kan aldrig lave for meget brombærmarmelade.

brombærmarmelade

Jeg laver masser af glas i efteråret, og som regel løber vi tør i februar eller marts, og så er der længe til efteråret. Men i mellemtiden kommer alle de andre bær jo. Selvom brombærrene til stadighed er vores favorit.

Jeg søder med halv honning og halv rørsukker fordi kroppen bedre kan omsætte honning end raffineret, hvidt sukker. Men spar generelt på indtaget af søde sager – det er det mest naturlige for din krop.

TIP: Til jul laver jeg en juleudgave af denne marmelade – jeg spæder bare op med en masse julede krydderier: kanel, kardemomme, nellike og hvad jeg ellers kan finde i krydderiskuffen. Det er meget populært herhjemme, skal jeg hilse at sige.

Brombærmarmelade med honning

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

1 kg brombær
1 dl vand
2 spsk citronsaft
4 spsk honning
1 spsk ahornsirup
2 dl rørsukker

Sådan gør du

Skyl brombærrene grundigt.

Put bær, vand og citronsaft i en gryde og varm langsomt op under låg til det begynder at safte.

Kog videre i 5-10 min. uden låg.

Put honning, rørsukker og ahornsirup i og kog yderligere 10 min.

Skru lidt ned for varmen og lad simre i 10-15 min. for at tykne marmeladen en smule.

Put marmeladen i rene glas og luk dem straks til.

brombærmarmelade

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere