Boganbefaling: “Spejl, skulder, blink” af Dorthe Nors

af Maria

Jeg elsker at gå på biblioteket for at finde bøger. Gå der mellem hylderne og snuse rundt og håbe, at jeg pludselig falder over noget interessant. Bladre i bøger. Se på deres omslag. Mærke deres tyngde i hænderne. Forestille mig hvad de handler om, og hvordan de ville være at læse.

Jeg er vist en vaskeægte bognørd, og det har jeg været al den tid, jeg kan huske. Biblioteket og bogbussen var mine yndlingssteder hele min barndom. Nogle børn vil gerne i Legoland. Jeg ville egentlig bare gerne i bogbussen! Haha …

Jeg er ret vild med, at vi i Danmark har adgang til gratis læseoplevelser på biblioteket. Det er ret fantastisk, at vi bare kan låne alt det, vi gerne vil – helt gratis. Det er noget, jeg synes, vi skal værne meget mere om, end vi i virkeligheden gør.

Forleden dag på et af mine biblioteksbesøg faldt jeg over denne dejlige bog Spejl, skulder, blink af Dorthe Nors. Jeg havde hørt lidt om den, da den udkom sidste år, men jeg havde aldrig fået den læst. Men nu sprang den så i øjnene – der på bibliotekets hylde.

Og det er jo det, der er så fint ved biblioteket: at det minder mig om al den gode litteratur, der findes derude, men som jeg ikke altid lige falder over af mig selv.

Spejl, skulder, blink er en rigtig fin bog, synes jeg. Den er skrevet i et ukompliceret sprog, der er let at læse, og handler om helt almindelige mennesker med helt almindelige problemer – som fx det umulige i at lære at skifte gear, når kørelæreren hele tiden gør det for en … 😉

Det er ikke en spændingsroman, som efterlader læseren helt ude på kanten af stolen, og det er heller ikke en stor slægtsroman med en kompliceret handling over flere årtier, lige så lidt som det er en fantasy-lignende fortælling med eventyrvæsener og mærkelige persongallerier.

Det er derimod en stille, uprætentiøs og lige-ud-af-landevejen fortælling, der kærligt skildrer vores aktuelle tid. Og den slags bøger findes der (desværre) ikke mange af længere.

Så hvis du er vild med tidsbilleder, flydende sprog af høj kvalitet og stille eftertænksomhed, så skulle du tage at læse Spejl, skulder, blink.

 

Flere indlæg

2 kommentarer

Kirstine 16. maj 2018 - 13:38

En fantastisk bog, som jeg læste på et tidspunkt hvor jeg selv reflekterede meget over min egen vej fra land til by. Store følelser i diskret indpakning!

Svar
Maria 26. maj 2018 - 16:55

Helt enig! 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere