Boganbefaling: “Sødbitter” af Stephanie Danler

af Maria
Boganbefaling: “Sødbitter” af Stephanie Danler

Boganbefaling: “Sødbitter” af Stephanie Danler

Fra bogens bagside:

Sødbitter trækker læseren med ind i den kaotiske, udmattende og fascinerende restaurationsbranche og dens mørke bagside.

Tess ankommer til New York City med et brændende ønske om at blive til noget og høre til et sted. Hun får et eftertragtet job som tjener på en eksklusiv restaurant og kastes ind i en verden, hvor mad er en kunstart og hierarkiet er barskt.

Hun har aldrig før smagt en østers, men nu skal hun kende forskel på de forskellige arter og lære de rigtige betegnelser for Bourgognevine at kende. De to erfarne tjenere Simone og Jake vækker dog hurtigt hendes appetit på mad, vin og viden.

Altså, alene bogens omslag gør det for mig … Og der kom jeg så til at lyde vældig overfladisk. Det må jeg leve med.

For jeg mener det: en bogs omslag er ret vigtig for mig, og det her omslag er lige efter mit hoved. Farven er rigtig. Titlen er rigtig. Illustrationen med det knækkede vinglas er rigtig.

Kort sagt: Sødbitter råbte til mig på lang afstand og virkede bare helt rigtig. En tøsebog med et skarpt indhold, der taler til min indre Girlboss – altså sådan én, der elsker lyserød (men kun den helt rigtige Millennial Pink) uden af den grund at være hverken særlig barnlig eller tøset. En stærk, moderne kvinde med sine meningers mod, der lige smadrer sit vinglas og derefter lakerer sine negle lyserøde.

Ja tak.

sødbitter

Men sådan er Sødbitter slet ikke. Den handler nemlig ikke om en stærk kvinde på min alder, som måske er lidt bitter men alligevel meget sød. Eller noget.

Den handler derimod om en helt ung og uerfaren pige, der kommer til New York og får arbejde som tjener på en eftertragtet restaurant. Om hendes møde med den virkelige verden og hvordan naivitet langsomt, men sikkert, skiftes ud med erfaring, indsigt og en masse mad. Og vin.

sødbitter

Det er en sanselig, lækker (og lidt beskidt) roman om overgange, mad, vin, og livet i almindelighed. Eller sagt på en anden måde: Sødbitter er en roman, der smager af noget. 😉

sødbitter

Sproget smager også godt, faktisk på grænsen til lækkert, og det kan vel til dels tilskrives en dygtig oversættelse. Men Stephanie Danler skriver også virkelig godt. Sødbitter er hendes debutroman – en overbevisende debut, der tog det meste af verden med storm i sommer.

Hvis du er til sanselighed, mad, vin, overgange, lækkert sprog og livet i almindelighed, så skal du læse Sødbitter.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere