Boganbefaling: “Små påsatte brande” af Celeste Ng

af Maria

Små påsatte brande af Celeste Ng (reklamelink)

Dejlig, dejlig bog, jeg lige har læst!

Læsning er virkelig en vigtig og givende syssel for mig, men jeg kan også mærke, at jeg bliver sværere og sværere at imponere. Det er ikke, som da jeg var barn og slugte alt råt, sålænge det bare var trykt som en bog … haha. 😉

Men Små påsatte brande gjorde virkelig indtryk, og hvis du skal have en rigtig god bog med i kufferten denne sommer, så lad det være denne. Ja, også selvom den er helt nyudkommet og derfor umulig at låne på biblioteket, sådan som jeg jo ellers er en varm fortaler for, at man skal. Denne må du købe dig til, og jeg synes, den er pengene værd. Hvis du gerne vil være sej og bæredygtig, så sætter du den i cirkulation efter endt læsning: forær den til én, som du mener, også vil elske at læse den, og bed vedkommende om at sende den videre igen bagefter.

Fra bogens bagside:

I villakvarteret Shaker Heights i Cleveland er der styr på tingene. Vejene er et sirligt symmetrisk net, husenes farver nøje afstemt, og beboerne dyrker rummelighed, engagement og regelrethed som idealer. Og ingen passer bedre til den beskrivelse end Elena Richardson.

Ind på scenen træder Mia Warren, kunstner og alenemor. Hun ankommer til kvarteret med sin teenagedatter Pearl og lejer et hus af familien Richardson. Mias mystiske fortid og nonchalante forhold til tingenes tilstand og ligevægt i Shaker Heights truer hurtigt med at forstyrre roen i det velordnede kvarter.

Da gamle venner af familien Richardson forsøger at adoptere et spædbarn med kinesisk-amerikanske rødder, bryder en ophedet kamp om forældremyndighed ud, som tvinger hele nabolaget til at vælge side. Elena og Ma går hver sin retning, og pludselig er Elena fast besluttet på at tvinge Mias hemmeligheder frem i lyset. Men Elenas sandhedsbesættelse får uventede, dramatiske konsekvenser for det lille samfund.

Vi kender dem alle sammen. Den type mennesker, der hele tiden starter små brande. I bedste fald er de irriterende – i værste fald kan de ødelægge alt …

I Små påsatte brande bliver trangen til orden, sandhed og klarhed årsag til en masse ulykkelighed. Hvor langt vil man gå for at kende hele sandheden? Og er det overhovedet nødvendigt at kende hele sandheden?

New York Times Book Review har kaldt det en totalt medrivende, ofte hjerteknusende, dybt empatisk læseoplevelse og det giver jeg dem helt ret i.

Chokoladen på billederne er i øvrigt en helt ny slags, der hedder Ruby chokolade. Det er ikke hvid chokolade med lyserød farve; det er simpelthen chokolade lavet af lyserøde kakaobønner, og den er derfor helt naturlig og uden al mulig kemiskrammel – men desværre er den ikke økologisk, og det undrer mig lidt.

Det smager sødt og friskt og lidt syrligt – og så er jeg selvfølgelig vild med farven. 😉

Små påsatte brandeLyst til flere gode læseoplevelser? Find alle mine boganbefalinger her

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere