Boganbefaling: “Kærlighed for voksne” af Anna Ekberg

af Maria

Kærlighed for voksne

Fra bogens bagside:

Christian holder parkeret i skoven, så Leonora ikke kan se ham. Hun løber derude på vejen, hans kone gennem tyve år. Med musik i ørerne, fordybet i sit løb og i sig selv. Hun ser intet, aner ikke, at han om lidt i skjul af mørket og regnen vil indhente hende bagfra, med bilens lys slukket. Og på brutal vis gøre en ende på deres ægteskab.

Hvis du har lyst til at læse en super spændende psykologisk krimi, så kan jeg på det varmeste anbefale Kærlighed for voksne. Jeg slugte bogen på et par aftner, og selvom jeg i virkeligheden var så træt, at jeg havde mest lyst til (og brug for!) at sove, så kunne jeg slet ikke lægge bogen fra mig. Så jeg endte med at læse bogen færdig på noget der for mig minder om rekordtid.

Bogen handler om ægteparret Christian og Leonora, der har helt almindelige ægteskabelige problemer, men som vælger at forsøge at løse dem på nogle ret så utraditionelle måder.

Plottet i sig selv er ret usædvanlig (håber jeg da!), men sproget og rytmen i historien er simpelthen bare så uendelig godt skrevet (som altid, når det er Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der sidder ved tastaturet), at man slet ikke kan stoppe læsningen. Det flyder ligesom af sig selv, og siderne vender sig nærmest automatisk. Læseoplevelse når det er allerbedst!

Bogen er i virkeligheden anden del af en ny bogserie, skrevet af synonymet Anna Ekberg, som altså i virkeligheden er Anders og Jakob, måske bedre kendt som makkerparret bag A.J. Kazinski, der normalt skriver krimier med den mandlige frontfigur Niels Bentzon. Man kan dog sagtens læse Kærlighed for voksne uden at have læst den første bog Den hemmelige kvinde først. Det gjorde jeg i hvert fald, og jeg havde ingen forståelsesmæssige problemer.

Historien fortælles gennem den pensionerede politimand og efterforsker, Holger, der før sin pensionering forsøgte at løse gåden om en kvindelig løbers påkørsel og død. Han er helt overbevist om, at morderen var kvindens mand – altså Christian – men da politiet intet kunne bevise, blev sagen aldrig opklaret. Det nager stadig Holger, og nu fortæller han historien til sin datter Josefine kørt før hendes bryllup.

Undervejs overrasker historien flere gange, og den slutter heller ikke helt som man regner med. Og det gør bare bogen endnu mere spændende!

Jeg giver bogen mine allervarmeste anbefalinger .

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere