Bananpandekager

af Maria
bananpandekager

Bananpandekager

I dag er en lidt speciel dag. Det er valgdag, Fars Dag og Grundlovsdag på én og samme tid – og så har ungerne tilmed fri fra skole.

Derfor skal vi hygge lidt ekstra i dag. Og vi skal tale om valg, demokrati og følge med på fjernsyn. Okay, det sidste bliver nok mest min fornøjelse, men jeg har i hvert fald tænkt mig at ungerne skal slæbes med i stemmeboksen. De kan lige så godt lære tidligt, at det med at have et demokrati er noget særligt, som vi skal værne om og holde i hævd ved fx at bruge vores stemmeret. Alle der KAN stemme, SKAL stemme, synes jeg. Og måske skal vi også tale lidt om de lande, hvor man ikke har demokrati, og hvor nogle få bestemmer over de mange. Den slags glemmer vi let i hverdagen, hvor vi i stedet brokker os over småting som regnvejr og kø på motorvejen. Vi glemmer nogle gange, hvor ubegribeligt heldige vi er at være født ind i det her samfund, som i det store og hele fungerer, og hvor man kan få et godt liv, hvis man ønsker det og arbejder for det. Uden at jeg dermed har sagt, at der er lige muligheder for alle, for det er der ikke, og den tanke er vel nærmest også utopisk? Vi er alle forskellige og har forskellige muligheder, men i det store billede er Danmark et godt land at bo i, synes jeg. Og det skal vi værne om og passe på.

Så vi skal ned at stemme. Og måske skal vi også en tur til stranden, hvis vejret bliver godt? Jeg har ikke havbadet i Danmark i år endnu, så det er da på høje tid, er det ikke?

Og så skal vi altså spise de her ustyrligt gode bananpandekager med kokos til vores sene morgenmad. Når vi har fri, sover vi gerne lidt længere, og så kan vi godt li’ at starte dagen langsomt med et fælles måltid. I hverdagene bliver det oftest til hurtige mysliskåle på forskellige tidspunkter, fordi alle skal ud af døren på samme tid. Men når vi har fri, må det godt være lidt mere roligt og samlet. Det nyder vi alle.

bananpandekagerOpskriften på bananpandekagerne her lavede jeg med kraftig inspiration fra diverse foodies for flere år siden, men selvfølgelig med mit eget twist. Hemmeligheden bag mine pandekagers lækre, lækre smag er nemlig dels at putte kokosmel i dejen, dels at stege dem i kokosolie med kokossmag. Mmm …

Men af en eller anden grund er opskriften aldrig kommet på bloggen, og det er altså en fejl, for det er – i al ydmyghed – en virkelig god opskrift på de ellers så velkendte bananpandekager, som i øvrigt også er veganske og sukkerfri.

Vi elsker at spise bananpandekagerne med hjemmelavet marmelade og friske bær til, og vi er så heldige, at vi stadig har nogle glas af sidste efterårs brombærmarmelade tilbage – og den er helt perfekt til pandekagerne.

Bananpandekagerne her er i øvrigt gode at lave, hvis du ligger inde med brune og plettede bananer. Ja, faktisk skal der overmodne bananer i dejen, for de indeholder mest sukker. Og så slipper du også for at smide dem ud – bananerne, altså.

Bananer er i øvrigt ikke så bæredygtig en fødevare, fordi den kommer langvejs fra, men vi køber alligevel bananer indimellem – bare ikke så ofte som før, ligesom vi også har skåret kraftigt ned på avokadoer. Vi øver os i det hele taget i at bruge frugt og grønt, som er i sæson i Danmark. Hvis du er i tvivl og gerne vil vide mere, kan jeg anbefale at du læser bogen Bæredygtig Kost som lige er udkommet – i den er der masser af viden om vores mad og dens CO2-aftryk i verden.

bananpandekager

Bananpandekager med kokos

Udskriv
Antal: ca. 10 stk
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

3 modne bananer
4 dl havregryn
2 dl fuldkornsmel
1 dl kokosmel
3 dl plantemælk (jeg bruger havremælk)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk vaniljepulver
1 tsk honning
kokosolie til stegning

Sådan gør du

Put alle ingredienserne i en skål med høje sider, og blend det hele med en stavblender.

Varm lidt kokosolie op på en pande.

Put dej på panden til 3 mindre pandekager med en diameter på 10-12 cm. Man kan også bruge en speciel pande beregnet til amerikanske pandekager.

Steg pandekagerne godt igennem på begge sider, og servér med frisk frugt, frugtkompot eller marmelade.

Rigtig dejlig valgdag til alle jer skønne mennesker derude.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere