Banankage uden æg og sukker – men med masser af smag

af Maria

Banankage uden æg og sukker – men fyldt med smag

Forleden havde jeg 5 overmodne bananer liggende i frugtskålen. De var af en eller anden grund alle sammen blevet modne (og overmodne!) på samme tid, selvom jeg ellers synes, at vi gør os meget umage med at undgå den slags madspild.

Men nobody is perfect, vel? Og når man så står der med sådan en flok sorte bananer, så er det jo heldigt, at man kan bage sig ud af problemet …

Hjemme hos os er overmodne bananer i frugtskålen nemlig næsten altid ensbetydende med kage. Vi har prøvet at fryse dem ned og bruge dem til smoothies og nice cream, men måske er vores blender ikke god nok? I hvert fald ender det altid med at være et kæmpe arbejde at få de frosne bananer blendet. Og egentlig synes vi slet ikke, at arbejdet står mål med indsatsen.

Men kage – dét er som regel indsatsen værd. 😉

Desværre havde vi ingen æg den pågældende dag, og æg skal der jo normalt til når man bager banankage, og derfor opstod denne lækre – veganske – banankage uden æg.

Og da jeg så alligevel var i gang, besluttede jeg, at kagen også skulle være fri for raffineret sukker. Det er nemlig slet ikke så svært – man erstatter blot det hvide sukker med naturlige sødestoffer som ahornsirup og kokossukker. Det smager lige så skønt, men er en del bedre for kroppen.

Jeg bagte kagen i en helt almindelig springform, men dejen fungerer også virkelig fint som muffins. I så fald skal du bare sætte bagetiden lidt ned.

Vegansk banankage uden æg og sukker

Udskriv
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

5 modne bananer
4 dl mel
1 dl rapsolie
1/2 dl ahornsirup
1/2 dl kokossukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 spsk citronsaft
1 knivspids salt
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
evt. 1/2-1 dl koldt vand eller havremælk, hvis dejen er for tør
evt. hakket, mørk (vegansk) chokolade og hakkede nødder efter eget valg

Sådan gør du

Mos bananerne grundigt og tilsæt olie, ahornsirup og citronsaft. Rør godt.

I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser grundigt.

Rør de to skåle sammen i en skål, og tilsæt lidt vand eller havremælk, hvis dejen er for tør.

Hæld dejen over i en smurt springform eller alternativt i muffinsforme.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-40 min. Hvis du bager muffins skal bagetiden sættes ned til ca. 20 min., men hold øje undervejs.

Når kagen er bagt, drysses den evt. med hakket, mørk (vegansk) chokolade og hakkede nødder.

Flere indlæg

3 kommentarer

Sofie 2. oktober 2019 - 16:04

Hej Maria,
Kan rapsolien erstattes med olivenolie? 🙂

Svar
Maria 4. oktober 2019 - 13:26

Hej Sofie,
Det er et spørgsmål om smag, for olivenolie smager jo af mere og lidt mere specielt end rapsolie. Men hvis du kan li’ smagen, så kan du i princippet bruge alle former for olie. Eller smeltet smør, hvis den ikke behøver at være vegansk..
Kh Maria

Svar
Freja 6. november 2020 - 12:17

Hej Maria!
Lækker opskrift! Hvor stor er den springform, du har brugt?
God weekend 🙂
De bedste hilsner
Freja

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere