Banana Split i den sunde udgave

af Maria
Banana Split i den sunde udgave

Banana Split kender de fleste, men banana split i den sunde udgave er der ikke så mange, der kender. Og det er ærgerligt, for det er virkelig lækkert!

Opskriften er inspireret af Umahro Cadogans opskrift fra bogen “Slip slikket” – som i øvrigt er en fin bog at lade sig inspirere af, hvis man er på udkig efter sunde og nærende alternativer til den sædvanlige bland-selv-slikskål fredag aften (og alle ugens andre aftner – ahem!).

Banana split er normalt noget med masser af flødeis, flødeskum, syltetøj, chokoladesovs og så videre. Det smager jo godt, men det gør ikke noget videre godt for kroppen. Sukker og fedt er ikke ligefrem noget, vi mangler i vores kost. I hvert fald ikke flertallet af os.

Det er fint at hygge sig med lidt guf indimellem, men vi prøver nu alligevel altid at lave nogle sunde alternativer fyldt med gode sager så ofte, vi overhovedet kan. Vores kroppe hungrer nemlig ikke længere efter salt, fedt og sukker, og vi bliver – mindst! – lige så tilfredsstillede af de gode, nærende råvarer nu, som vi før i tiden blev af hvinende søde desserter og farvestrålende slikposer. Og så har vi samtidig bedre plads til at spise slik, kage og is når vi er ude og bliver budt på den slags. Det er vigtigt for os, at vores kost ikke bliver et problem eller en party killer, og derfor spiser vi altid det, vi bliver budt.

Men når vi er hjemme, foretrækker vi de sunde alternativer – fx den her super sunde og meget lækre banana split, som i øvrigt også er vegansk.

Banana Split i den sunde udgave

Banana Split i den sunde udgave

Banana Split kender de fleste, men banana split i den sunde udgave er der ikke så mange, der kender. Og det er ærgerligt, for det er virkelig lækkert! Opskriften er inspireret af Umahro Cadogans opskrift fra bogen “Slip slikket” – som i øvrigt er en fin bog at lade sig inspirere… Mad Banana Split i den sunde udgave European Udskriv
Antal: 1 portion
. 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

1 banan
1 spsk cashewnøddesmør
Bær – jeg brugte jordbær, men alle bær kan bruges
5-6 hakkede mangler
1 tsk kokosmel
1 tsk kakao
1/2 tsk kanel

Sådan gør du

Flæk bananen på langs og læg den på en tallerken.
Smør bananen med cashewnøddesmør.
Skær eventuelt bærrene i mindre stykker eller drys dem direkte ud over bananen.
Drys med kokosmel.
Drys kakao og kanel (evt. gennem en si) over bær og banan.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere