Jeg er vild med søde sager, men jeg er også ret vild med ikke at være sukkerchokket og lidt for tyk … 😉
Og hvordan forener man så disse to modsatrettede interesser? Jo, man laver da nogle sunde(re) kager, såmænd.
De her banan-choko cookies indeholder som udgangspunkt ingen former for søde sager, meeeen jeg spicer dem dog alligevel op med lidt ahornsirup. Ikke fordi det er strengt nødvendigt, men jeg har som sagt en ret så sød tand, og så er ahornsirup faktisk heller ikke det værste i verden. Det er et helt naturligt produkt, og kroppen får faktisk en lille smule næring ud af det – i modsætning til det hvide, raffinerede sukker, som virkelig kun indeholder tomme kalorier.
Nu er det her jo ikke nogen sundhedsblog, men når man som jeg gerne vil spise lidt sødt og godt hver dag, så er det en rigtig god idé at se på alternativerne til de traditionelle kager, snacks, kiks og lignende søde sager.
Disse cookies er i øvrigt også veganske, hvis man er på udkig efter den slags.
3 dl havregryn Varm ovnen op til 180 grader.
Ingredienser
2 modne bananer
1,5 dl crunchy peanutbutter
1-2 spsk ahornsirup (afhængig af størrelsen på din søde tand – kan evt. udelades helt)
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljepulver
50 g mørk (vegansk) chokoladeSådan gør du
Mos bananerne og hak chokoladen groft.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt.
Form dejen til ca. 16 kugler og tryk dem flade som cookies. De flyder ikke ud under bagningen som almindelige cookies.
Bages i ca. 20 min.
En god kop kaffe, et par af de her cookies og så en god bog, et strikketøj eller nogle søde børn at holde i hånd med – det er hverdagsluksus på højt plan for mig.