Bæredygtig sofa – nye møbler uden dårlig klimasamvittighed

af Maria
Bæredygtig sofa – nye møbler uden dårlig klimasamvittighed

Bæredygtig sofa fra MAKE Nordic

At købe nye møbler er normalt noget ret klimabelastende noget at foretage sig. Rigtig mange af de møbler, der er på markedet, er produceret i dårlige materialer i lande, hvor man ser stort på arbejdsforhold, menneskerettigheder og miljøhensyn. Så når man er sådan én, der prøver at leve lidt mere bæredygtigt, så kan det faktisk være rigtig svært at anskaffe sig nye møbler til sit hjem.

Det allerbedste man kan gøre, når man har brug for nye møbler, er selvfølgelig at købe noget brugt. Der er rigtig mange gode møbler på brugtmarkedet, og så sparer man jo samtidig en masse penge.

Derfor startede jeg naturligvis også med at trawle nettet tyndt efter den helt rigtige brugte sofa, da vi havde brug for en ny. Desværre uden held – der var simpelthen ikke noget til salg, som passede til os.

Jeg tjekkede modvilligt Ilvas udvalg, og nåede faktisk endda at bestille en ny sofa hos dem, da jeg altså blev stædig.

Det kunne simpelthen ikke passe, at jeg ikke kunne finde en bæredygtig sofa!

Og i ren protest mod verdens tilstand (eller noget) googlede jeg slet og ret ordene bæredygtig sofa, og tænkte, at der selvfølgelig ikke var noget på markedet, for så havde jeg jo allerede hørt om det.

Men tænk engang: der VAR faktisk en bæredygtig sofa på markedet – og jeg havde aldrig hørt om den!

Firmaet MAKE Nordic laver de smukkeste møbler – og så går de lige så meget op i bæredygtighed og miljø, som jeg gør. Måske endda mere! Og i deres sortiment har de flere (næsten helt) bæredygtige sofaer – lavet af FSC-certificeret træ, i OekoTex skum og med stof lavet af genanvendte plastflasker eller genanvendte uldfibre. Og så bliver de tegnet i Danmark og derefter fremstillet i Europa, så altså ikke noget med børnearbejde, giftige kemibade og lange transporter fra Østen.

Jeg er fan!

Vi valgte først modellen Kaamos, som er den mest bæredygtige sofa MAKE Nordic har i sortimentet. Desværre viste den sig at være for lille til vores behov, men heldigvis kunne vi ombytte den til den lidt større model Pure, som i dag er landet i vores stue.

Hvad synes I?

For en god orden skyld, skal jeg lige understrege, at indlægget ikke er sponseret – jeg er bare begejstret, og vil gerne sprede den glade budskab: der findes rent faktisk bæredygtige møbler på markedet!

Hvis I har kendskab til flere firmaer, der producerer møbler med omtanke for mennesker, klima og miljø, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af jeres viden.

Dejlig fredag og god weekend, skønne mennesker.

Flere indlæg

1 kommentar

Jenny Skytte 29. marts 2019 - 14:18

Hvor er den flot, glæder mig til at se den og prøve at sidde i jeres nye sofa….

Reply

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere