Bæredygtig mode: Hvis du kun skal købe én kjole i år …

af Maria
bæredygtig mode

Bæredygtig mode

 … så lad det være en kjole fra det skønne, danske og bæredygtige brand Sissel Edelbo.

Indlægget her er på ingen måder sponseret, og jeg har selv købt, valgt og betalt kjolen. Jeg er simpelthen bare begejstret, og det er derfor, jeg tipper jer her på kanalen. Fordi jeg er vild med min nye kjole, og fordi jeg er vild med konceptet bag Sissel Edelbo.

bæredygtig mode bæredygtig mode bæredygtig mode bæredygtig mode bæredygtig modeJeg har jo købestop, så jeg “må” ikke købe nyt tøj i år – medmindre! – at der er noget, der skal skiftes ud. Og forleden var der så faktisk en af mine kjoler, der gik i stykker. En billig og dårligt produceret sag fra et supermarked, som jeg købte for et par år siden, og som jeg har været uendeligt glad for og brugt virkelig meget. Efter, hvad der viste sig at være dens sidste vask, var kjolen gået op i en syning – et langt stykke og et kompliceret sted. Så selvom jeg jo er varm fortaler for mending, og selvom jeg ofte og langt de fleste gange selv kan reparere mit tøj, når det går i stykker, så var denne kjole ikke umagen værd. Selvom det var en yndling. Den vil blive husket og savnet – og så kan et stykke tøj vel i virkeligheden ikke opnå meget mere, kan det?

Jeg besluttede, at der manglede en kjole i min garderobe, nu hvor den gode, gamle var væk. Og jeg besluttede dernæst at den nye kjole skulle være både bæredygtig og gedigent håndværk. Den måtte derfor godt koste lidt ekstra, for jeg regner med, at den skal leve længe hos mig.

Og således landede den blomstrede skønhed hos mig. Jeg synes, den passer forrygende til mine Veja sneaks, min snart 10 år gamle læderjakke og min elskede genbrugstaske fra Røde Kors på Ærø. Det her outfit får mig til at føle mig godt på vej mod en garderobe fyldt med bæredygtig mode.

Sissel Edelbo syr i øvrigt kjoler, jakker, nederdele og en masse andet godt af genbrugte sarier fra Indien. Stoffet, som min kjole er lavet af, har altså levet et liv allerede sammen med en indisk kvinde, og den tanke er jeg helt vild med. Man kan læse meget mere på Sissel Edelbos egen hjemmeside. Og nej, det er stadig ikke spons. 😉

Rigtig dejlig mandag til jer.

Flere indlæg

2 kommentarer

Libbie 13. maj 2019 - 14:42

DU SER FANTASTISK UD SØDE! Jeg har faktisk også sådan en strop kjole, måske jeg skulle prøve med en ny tee under…
Det ser brand godt ud altså
Knus

Svar
Maria 13. maj 2019 - 15:11

Tak, søde du. <3 Og ja, det skal du da helt sikkert prøve. 🙂

Svar

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere