Bæredygtig garderobe – #ootd

af Maria

Bæredygtig garderobe

I går proklamerede jeg på min Instagramprofil, at jeg har tænkt mig at begynde at lave nogle outfitindlæg både her på bloggen og på Instagram engang i mellem. Jeg skrev lidt om, hvor svært det er for mig at stå foran kameraet og at udgive billeder af mig selv på nettet, og jeg fik simpelthen så meget kærlighed og forståelse retur fra mine dejlige følgere! Det var overvældende, og det føltes som at tage et kærlighedsbad. Den slags burde alle virkelig få lov at opleve … måske vi skulle starte en folkebevægelse, hvor vi roser hinanden på skift?

Jakke, H&M / Skjortebluse, Føtex / Bukser, Lollys Laundry / Støvletter, Shoe The Bear / Taske, Røde Kors Genbrug på Ærø

Jeg er typen, der har næsten 30.000 billeder i gemmerne (okay, skal også have ryddet op i dem …!), men det er måske kun 20 af dem, der forestiller mig. Når vi kommer hjem fra familieture, rejser og den slags, så har jeg altid vældig mange billeder med i bagagen, men jeg er nærmest aldrig selv med på dem. Faktisk ser det ofte ud som om familien har været af sted på tur uden mig … 😉

Nå, men det er altså ret grænseoverskridende for mig, at stå foran linsen, og jeg ender ofte med at pjatte lidt med hele situationen … Jeg er sådan en type, der aldrig føler mig klog nok, smuk nok, spændende nok – og jeg kan altid finde 10 andre, der gør det, jeg gerne vil gøre, meget bedre end mig. Og så mister jeg lysten til at forsøge.

Men jeg VIL lave de her outfitindlæg. Jeg VIL være modig og gøre det, som skræmmer mig allermest. Jeg er ikke verdens smukkeste og der vil altid være nogen, der gør det her meget bedre end mig – og det må jeg så bare lære at deale med.

For jeg har virkelig lyst til at lave de her indlæg. Jeg vil nemlig gerne dele min opfattelse af, at mode og personlig stil sagtens kan forenes med bæredygtighed og ønsket om at begrænse ressourcespild i verden. Selvfølgelig køber jeg nyt tøj af og til, men sammenlignet med mange andre, så køber jeg virkelig ikke meget, og faktisk kører jeg jo stadig en slags købestop ud fra devisen, at jeg kun må købe nyt, når noget andet er slidt op. Jeg forbruger dermed på en bevidst måde, og jeg har fokus på min egen personlige stil i stedet for at gå benhårdt efter det nyeste nye hele tiden. Og ofte er det faktisk kun små detaljer, der skal til for at ændre et look til noget, der minder om det, man ser i det aktuelle modebillede.

Mode kommer altså til at være et emne her på bloggen fremover, uden at det kommer til at tage fuldstændig over. Jeg synes bare, at den del også hører med til at blogge om bæredygtig livsstil, fuldstændig ligesom når jeg skriver om mad, kultur, skønhed og andre livsstilsrelaterede ting.

Min blog skal være et samlet hele, der viser, hvordan jeg mener, at en bæredygtig livsstil kan se ud – også for os, der ikke lever af at dyrke gulerødder til daglig. Jeg elsker min have, min islændertrøje og mine gummistøvler, men mit liv er mere end det, og det er jeg ret sikker på, at det også er for mange af jer, der læser med.

So here goes. Jeg håber, I har lyst til at følge med også i denne type indlæg. Fortæl mig det endelig i kommentarfeltet hvis I har tips, ønsker eller forslag.

Rigtig god weekend derude.

 

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere