Augustglæder

af Maria
augustglæder

Augustglæder

Okay, bedre sent end aldrig, ikk?

For august er jo allerede godt i gang og nærmest kvart forbi. Men det skal nu ikke stoppe mig fra at dele min august måneds glæder med jer alligevel.

Jeg tror vældig meget på de her små indlæg. Både til mig selv – for at minde mig selv om alle de små, gode stunder som sådan et helt almindeligt liv byder på – men også til jer, fordi jeg håber, at det kan inspirere jer til også at huske at nyde og være. Det behøver ikke at være stort for at være mindeværdigt. Måske næsten tværtimod.

Hverdage er der flest af, og der er ingen grund til ikke at dvæle ved dem.

I august glæder jeg mig til at …

 • Hverdagen starter op igen – apropos ovenstående. Jeg er vild med ferier, pauser og nye vaner, men jeg kan stadig allerbedst li’ hverdagen. Og det er jo heldigt, eftersom at den fylder mest i det samlede regnskab.
 • Holde fødselsdag for min store pige, der fylder 16 år. Gisp! Det er en kliché, men hvor bliver de år af??
 • Få afklaring på en hel masse, som lige pt er sendt ud i universet til fri fortolkning. Jeg glæder mig umådeligt til at det lander på de rette pladser. Uanset udfaldet.
 • Nyde min køkkenhave. Det gør jeg jo næsten året rundt, men det kommer på min liste alligevel, for det er da for vildt, hvad man kan gro i sådan et par højbede.
 • Strikke min Alone Together Sweater færdig. På tide eftersom den har ligget som en UFO (u-færdigt objekt) i strikkekurven i næsten et år. Og nu er det jo snart efterår og vinter igen, så det passer fint.
 • Sove mere. Eller i hvert fald gerne lige så meget som i ferien. 8 timer pr. nat gør underværker for mig, men når man skal op kl 6, og man samtidig er b-menneske, så er det virkelig en svær øvelse. Mig sove kl 22?? Det er nærmest som at be’ en fisk om at klatre op i et træ …
 • Finde en ny, god serie at følge med i. Jeg er på bar bund efter jeg blev færdig med både Lucifer og Sex/Life i ferien (begge kan virkelig anbefales!). Hvis der er nogen af jer, der sidder inde med gode forslag then hit me.
 • Nyde den sidste rest sommer. Sensommeren kan både være kold og våd og minde om efterår, men der kan også stadig komme gode dage med sol og varme. Og jeg vil gerne lige trække den sidste rest sommer ud af sommeren. Jeg kan mærke, at jeg ikke er helt klar til min yndlingsårstid endnu.
 • Arbejde. Og gerne meget. Jeg er topmotiveret efter den dejligste ferie.
 • Læse “Hvis der skulle komme et menneske forbi” af Thomas Korsgaard. Jeg nåede den ikke i ferien, men jeg har smuglæst et par sider, og jeg er allerede overbevist.
 • Bage med squash. Køkkenhaven leverer squash i fine mængder for tiden, så det er oplagt at bruge det i bagværk – fx de her muffins, denne sukkerfri kage eller disse skønne squashboller (som jeg nok skal afprøve i en glutenfri version i år).
 • Forsøge at finde ud af hvordan jeg skal forholde mig til alt det her med klimaet, som fylder rigtig meget lige nu. Jeg plejer jo at kalde mig selv klimabekymret jubeloptimist, men jeg synes ærlig talt at realiteterne lige nu besværliggør den optimistiske del en kende. For hvordan kan man næsten blive ved med at tro på, at vi nok skal finde de rigtige løsninger i tide? Samtidig er jeg bare nødt til det, for hvad har vi udover håbet og troen?

Jeg håber, at I derude også har fine ting i sigte i denne måned – store som små. Og at I også forsøger at bevare håbet. Det skal vi. Og så skal vi handle.

Vi skal bare lige finde ud af hvordan.

 

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere