Asiatisk peanutdip
Jeg har et seriøst crush på det asiatiske køkken lige for tiden. Jeg kan simpelthen ikke få nok af hverken chili, koriander, peanuts, lime eller mange af de andre lækre smage, som er særlige for asiatisk mad.
Jeg laver derfor oftere og oftere asiatisk inspireret mad, selvom mit repetoire ikke er kæmpe stort endnu. Men jeg øver mig, og jeg er da ganske godt på vej, synes jeg selv. Og jeg modtager heldigvis heller ingen klager fra dem, der spiser med. 😉
Peanutdippen, som du får opskriften på i dag, er en af mine favoritter, når jeg lige skal peppe maden lidt op, eller bare mangler en god dyppelse til maden. Den smager virkelig dejligt, og alle, jeg har serveret den for, har sagt: Mmmmm … Og så kan man vel ikke be’ om meget mere, kan man?

Ingredienser
5 spsk peanutbutter (gerne crunchy)
2 spsk sød chilisauce
2 tsk tørret, stødt ingefær
Saft og skal af 1 (usprøjtet!) lime
2 tsk fishsauce
Kogende vand efter behov (jeg bruger ca. 1/2 dl)
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og servér til alle retter, der har godt af et asiatisk pift.