5 gode bøger til juleferien

af Maria

I dag starter Lærke og Frederiks (længe ventede!) juleferie, og selvom Anders og jeg ikke har ferie endnu, så er jeg sikker på, at julefreden lige så stille vil begynde at indfinde sig hjemme hos os.

Nå ja, måske hvis man lige kan se bort fra byggekaos i det nye hus og begyndende ophobning af flyttekasser overalt i det gamle …

Men jul skal det nok blive. Gaverne er købt og fragtet ud til mormor, hvor selve juleaften også skal holdes. Så ingen julestress her.

Til gengæld trænger vi ærlig talt til at slappe af og sove lidt længere end til kl 5.30. Og da både Anders og jeg er selvstændige, bestemmer vi jo heldigvis selv, om arbejdsdagen starter kl 8 eller kl 9. Så tager vi bare et par timer ekstra om aftenen i stedet – hvilket er super dejligt at kunne gøre, når man er en familie af inkarnerede b-mennesker.

Hvis du ikke skal pakke hele dit hjem ned for at flytte det i denne juleferie, så har du måske lidt tid til overs til at læse lidt? Ferien er jo lidt længere for de fleste, end den plejer at være, fordi juleaften falder på en søndag – det giver ekstra fridage mandag og tirsdag. Det er faktisk det, man kalder en ”arbejdstagers jul” i år.

Måske du har lyst til at bruge lidt af tiden på at læse gode bøger? Det ville jeg i hvert fald gøre, hvis jeg ikke lige skulle stå på hovedet i flytterod. 😉 Måske får jeg tid til at læse en enkelt bog eller to alligevel – flytning eller ej. Der er så mange gode bøger på markedet lige nu, og jeg vil gerne læse dem alle (man er vel en vaskeægte læsehest!).

Her får du i alle tilfælde mit bud på 5 gode bøger til juleferien.

God læselyst.

 


1. Af den anden verden af Svend Åge Madsen
En af mine yndlingsforfattere har skrevet en fortælling med 2. Verdenskrig som omdrejningspunkt – det bliver nærmest ikke bedre! Jeg skal helt sikkert læse denne roman om en flok jødiske kz-fanger, der lykkes med at stikke af fra et menneskeligt eksperiment, men mister deres hukommelse undervejs. Derfor bygger de nye tilværelser op uden minder og forhistorie. Interessant!

2. Milk and honey af Rupi Kaur
Ikke en skønlitterær roman, men en samling poesi og prosa med fællestemaet ”overlevelse” – om vold, mishandling, kærlighed og tab. Bogen er inddelt i 4 dele, som hver omhandler sin egen form for smerte. En rejse gennem livets bitre sider, men hele tiden med håbet om bedre tider. Om overlevelsesmekanismer og om hvordan vi mennesker kan overleve de mest uhyrlige ting, fordi vi altid bevarer håbet og formår at finde det gode i næsten enhver situation.

3. Camille Clouds brevkasse af Line Knutzon
Camille Cloud har svaret på alt! Camille er tidens stemme og fremtidens håb, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født. Camille Clouds brevkasse er et humoristisk karaktermord på tidens succeskultur, hvor alting 100 procent er din egen skyld. Efter sigende en hyleskæg lille bog, som jeg vil nyde at grine af her i julen.

4. Skildpadder hele vejen ned af John Green
Skulle være en fantastisk ungdomsroman med skæve karakterer og en stærk 16-årig hovedperson, der ikke lader sig kue af sin psyke, selvom hun lider af OCD og samtidig har svært ved at finde sine ben som teenager i en stor og forvirrende verden. Tror jeg vil læse bogen først og dernæst give den videre til Lærke.

5. Dødevaskeren af Sara Omar
Efter sigende en af de største og vigtigste bøger i dette efterår. Om udsat pigeliv i et voldeligt samfund i Kurdistan præget af krig, folkedrab og had. Hvor det værste er at være pige, og det næstværste er at være anderledes. Og om hvor farligt livet er, hvis man både er pige og anderledes. En stærk roman, som jeg virkelig glæder mig til at læse.

Flere indlæg

Skriv en kommentar

Bloggen her bruger cookies – det håber jeg, du er OK med. Accepter Læs mere