Maria Skytte
  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?

Maria Skytte

  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?
HovedretterMadVegansk og vegetarisk

Tomatgryde med tofu

14. november 2017

Uf, hvor er det dog koldt i dag! Sådan rigtig vandkoldt. Lave temperaturer og finregn er ikke lige min livret. Er helt glad for, at jeg kan sidde her – lunt og godt – bag min skærm med en kop varm kaffe inden for rækkevidde.

Omvendt ved jeg jo også, hvor skønt det føles at komme ind efter en lang dag udendørs. Og at der ikke findes dårligt vejr, kun forkert beklædning og alt det der … Men lige præcis i dag vil jeg gerne bare sidde her og hygge mig.

Og skrive om mad.

Drømme om mad.

Især den her tomatgryde med tofu …

Når vejret, som i dag, viser sig fra sin knapt så kønne side, så får jeg næsten altid lyst til at lave mad. Ved ikke om det er noget med, at kroppen instinktivt føler trang til at spise og dermed polstre og beskytte sig mod kulden (det får den nu ikke lov til, kroppen, for jeg har altså ikke brug for at polstre mig nogen steder!) men jeg får i al fald en ubændig lyst til at stå og røre i en simregryde …

Simregryder er ofte noget med kød. Grove stykker kød af den slags, som skal koge virkelig længe, før det er mørt nok. Sådan nogle simregryder er hyggelige på den langmodige måde, men ikke noget jeg laver ret tit – simpelthen fordi vi ikke spiser ret meget kød herhjemme. Når vi er ude spiser vi alt muligt, men herhjemme begrænser vi indtaget af kød og i det hele taget animalske produkter. Vi gør det fordi, planter er sunde og smager godt, og så belaster de ikke miljøet og dyrevelfærden i samme grad som kød. Men mere religiøst er det så heller ikke, og vi siger aldrig nej til god mad, når vi er ude.

I dag vil jeg lave denne skønne tomatgryde med tofu til aftensmaden. Den plejer at være et sikkert hit hos både børn og voksne, og så minder den lidt om en simreret, bortset fra at den ikke skal stå og simre i timevis – højst en halv time. Og det passer i virkeligheden også lidt bedre ind i et helt almindeligt tirsdagsprogram. 😉

 

Tomatgryde med tofu

Udskriv opskriften
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 tsk karry
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 3 porrer
  • 1 frisk chili
  • 200 g fast tofu
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 5 tomater skåret i både
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 3 dl madlavningsfløde – jeg bruger som regel soja eller havre
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber
  • olie til stegning

Varm olien op i en gryde og svits karryen heri.

Rengør og hak løg, hvidløg, porrer og chili. Svits det med i gryden.

Hæld vandet fra tofuen, og skær det ud i små tern. Svits med i gryden, så det får lidt stegeskorpe.

Hak de friske tomater og tilsæt sammen med de flåede tomater og tomatpuré.

Tilsæt grøntsagsbouillon, kokossukker og balsamicoeddike og lad retten simre i gryden i 10-15 min.

Tilsæt til sidst madlavningsfløden og smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry.

Tomatgryde med tofu was last modified: november 14th, 2017 by Maria

Et lille tip ...

Servér med ris, kartofler, pasta eller et godt brød.

Mere inspiration til grøn mad? Du kan finde alle mine vegetariske og veganske retter her.

Tomatgryde med tofu was last modified: november 14th, 2017 by Maria
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Forrige indlæg
Hverdagsglimt
Næste indlæg
Filmanbefaling: Collateral Beauty / Skønheden i alting

Flere indlæg

Afrikansk gryderet med grønne bananer

18. april 2018

Vegetariske risfrikadeller – min bedste opskrift

28. februar 2018

Ramsløgspesto – vegansk og oliefri

17. april 2017

Mexikansk grøntsagslasagne

23. januar 2018

Bulgursalat med grøntsager fra køkkenhaven

1. juli 2017

Buddha Bowl – min bedste opskrift

15. maj 2017

Grøntsagslasagne – min bedste opskrift

26. februar 2015

Pirogger med grøntsagsfyld – veganske

30. oktober 2017

Sunde madpakker – et alternativ til rugbrødsmadderne

30. juni 2017

Fritter af søde kartofler

29. december 2017

Skriv en kommentar Slet svar

Velkommen

Velkommen

Hej! Jeg er Maria - en passioneret madnørd og ordjonglør med en evig trang til at skrive og skabe. Jeg er mor til to, gift med én og her på bloggen skriver jeg om mad, hverdagsglæde og langsom livsstil. LÆS MERE HER

Facebook Instagram Bloglovin

Se alle mine opskrifter

Populære indlæg

  • Grøn vintersalat med sennepsdressing

  • Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri frugtsalat

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Minestronesuppe – ryd op i grøntsagsskuffen på den italienske måde

  • Sunde havregrynskugler

Kategorier

  • Livsstil
    • Bolig
    • Bøger, film og kultur
    • DIY & håndarbejde
    • Haveliv
    • Hverdagsglimt
    • Langsom livsstil
    • Lørdagslinks
    • Mode
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Sund & skøn
    • TO DO
    • Ønskværdigheder
  • Mad
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Drikkevarer
    • Frokost og madpakker
    • Hovedretter
    • Højtider
    • Kager, desserter og søde sager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Syltede sager
    • Tilbehør
    • Vegansk og vegetarisk

Seneste indlæg

  • Hverdagsglimt

  • Afrikansk gryderet med grønne bananer

  • Hverdagsglimt

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Boganbefaling: “Øens hemmeligheder” af Kimberley Freeman

Arkiver

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin

@2018 - Maria Skytte. All rights reserved.


Back To Top