Maria Skytte
  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?

Maria Skytte

  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?
MadSyltede sager

Rabarberkompot med honning og vanilje – min bedste opskrift

25. maj 2015

Når de første rabarber titter op af jorden – nogle gange allerede i januar eller februar – så bliver jeg næsten helt barnligt glad. De er nemlig ofte de allerførste rigtige forårsbebudere – i hvert fald i den spiselige afdeling – og så ved man bare, at foråret og sommeren er lige om hjørnet. At det snart er tid til at høste og dyrke i haven igen.

Og det gør mig glad hvert år. 🙂

Rabarberkompot er en meget nem og hurtig lille syltet sag at lave, og så kan den simpelthen bruges til så meget forskelligt. Jeg holder af at spise den til morgenmad sammen med min hjemmelavede granola og lidt kokosyoghurt, men nogle gange serverer jeg den såmænd også til vores aftensmad, hvis vi skal have en stærk ret, som kan have gavn af et sødt-syrligt indslag.

For rabarber er jo en meget syrlig frugt på grund af det høje indhold af oxalsyre. Syltet sammen med honning og sukker og vanilje bliver balancen mellem det søde og det syrlige dog helt perfekt, og det er præcis den balance, der gør denne kompot så anvendelig i både det søde og det salte køkken.

Rabarberkompot med honning og vanilje

Udskriv opskriften

Ingredienser

  • 10 store stængler rabarber (ca. 800 g)
  • 100 g rørsukker
  • 100 g honning
  • 2 tsk vaniljepulver

Skyl og rens rabarberstænglerne, men lad endelig den brede, hvide fod blive på.

Skær stænglerne i 2-3 cm stykker.

Put rabarberstykkerne i et ildfast fad.

Fordel sukker, honning og vaniljepulver godt omkring stykkerne og læg til sidst et stykke stanniol over.

Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 min. eller indtil rabarberstykkerne er møre.

Put kompotten i rene glas og opbevar på køl.

 

Rabarberkompot med honning og vanilje – min bedste opskrift was last modified: november 16th, 2017 by Maria

Et lille tip ...

Smager skønt på yoghurt, skyr, koldskål, mysli og granola eller som et sødt indslag til en varm, stærk middagsret.

Rabarberkompot med honning og vanilje – min bedste opskrift was last modified: november 16th, 2017 by Maria
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Forrige indlæg
Hverdagsmuffins sødet med banan og æble
Næste indlæg
Snobrød og bålhygge – Skt. Hans i haven

Flere indlæg

Hurtig morgengrød med havre, frø og kerner

16. december 2016

Chiagrød – nem og mættende køleskabsgrød med...

10. februar 2016

Koldhævede boller – verdens nemmeste opskrift

14. marts 2015

Rabarberchutney sødet med dadler og honning

11. juni 2016

Hjemmelavet granola – honningristet mysli

16. januar 2015

Skriv en kommentar Slet svar

Velkommen

Velkommen

Hej! Jeg er Maria - en passioneret madnørd og ordjonglør med en evig trang til at skrive og skabe. Jeg er mor til to, gift med én og her på bloggen skriver jeg om mad, hverdagsglæde og langsom livsstil. LÆS MERE HER

Facebook Instagram Bloglovin

Se alle mine opskrifter

Populære indlæg

  • Grøn vintersalat med sennepsdressing

  • Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri frugtsalat

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Minestronesuppe – ryd op i grøntsagsskuffen på den italienske måde

  • Sunde havregrynskugler

Kategorier

  • Livsstil
    • Bolig
    • Bøger, film og kultur
    • DIY & håndarbejde
    • Haveliv
    • Hverdagsglimt
    • Langsom livsstil
    • Lørdagslinks
    • Mode
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Sund & skøn
    • TO DO
    • Ønskværdigheder
  • Mad
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Drikkevarer
    • Frokost og madpakker
    • Hovedretter
    • Højtider
    • Kager, desserter og søde sager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Syltede sager
    • Tilbehør
    • Vegansk og vegetarisk

Seneste indlæg

  • Hverdagsglimt

  • Afrikansk gryderet med grønne bananer

  • Hverdagsglimt

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Boganbefaling: “Øens hemmeligheder” af Kimberley Freeman

Arkiver

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin

@2018 - Maria Skytte. All rights reserved.


Back To Top