Maria Skytte
  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?

Maria Skytte

  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?
HovedretterMadVegansk og vegetarisk

Mexikansk grøntsagslasagne

23. januar 2018

Mexikansk grøntsagslasagne

Jeg havde jo et mål om at blive bedre til at lave mexikansk mad i løbet af 2018, og jeg er allerede gået i gang med at øve mig lidt.

Jeg synes, det er spændende at udvælge sig et geografisk område for at nørde lidt i madkulturen, og jeg har efterhånden fået læst en del om mad i Mexico.

I øvrigt et land med masser af spændende historier i ærmet, og samtidig også et land vi ikke hører så vældig meget om til daglig. Efterhånden er det dog blevet et mere almindeligt sted at rejse på ferie, og nu drømmer jeg naturligvis også om en tur derover … Til sol og varme, smukke strande og vidunderlig, smagfuld mad.

Måske næste år …?

Nu kalder jeg opskriften her for “mexikansk lasagne”, men det er vel en tilsnigelse … Opskriften her er nok nærmere mexikansk inspireret end den er sådan decideret mexikansk, for jeg tror ærlig talt ikke at lasagne er hverdagskost i Mexico. 😉

Men nu elsker vi altså lasagne her i huset, vi elsker grøntsager (okay, jeg elsker grøntsager) og så kan vi godt lide mexikanske krydderier, så derfor blev det til denne lasagne, som forener alle 3 elementer på fineste vis.

Jeg synes i al fald selv, at den smager ret godt, og det samme synes resten af min familie heldigvis.

Retten er selvfølgelig vegetarisk og kan derudover let laves i en vegansk udgave, hvis man udelader cheddarosten.

Mexikansk grøntsagslasagne

Udskriv opskriften
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g grøntsager efter eget valg (jeg brugte squash, blomkål og gulerødder)
  • 2 dåser flåede og hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 dåse kidneybønner (eller 1,5 dl tørrede som er udblødt og derefter kogt)
  • 1 lille dåse majs
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk jalapenos
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Lasagneplader
  • Friskrevet cheddarost (hvis retten ikke skal være vegansk)
  • Evt. frisk koriander og lime

Rist alle krydderierne pånær timian på en tør pande et par minutter, så smagen udvikler sig i dem.

Hak løg og hvidløg og steg det med på panden med krydderier – husk at tilsætte lidt olie til at stege i.

Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Steg dem møre på panden med løg og krydderier.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian, grøntsagsbouillon, hakkede jalapenos samt salt og peber og lad det simre ca. 30-45 min. ved middel varme.

Smag til med salt og peber og krydderier, indtil saucen smager godt.

Tilsæt drænede kidneybønner.

Læg lasagnen sammen i et ildfast fast og afslut eventuelt med revet cheddarost.

Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 min.

 

Mexikansk grøntsagslasagne was last modified: januar 23rd, 2018 by Maria

Et lille tip ...

Serveres med friskhakket koriander og et par limebåde.

Mexikansk grøntsagslasagne was last modified: januar 23rd, 2018 by Maria
0 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Forrige indlæg
Stræk sjælen ud …
Næste indlæg
Veganske pandekager med havregryn

Flere indlæg

Ramsløgspesto – vegansk og oliefri

17. april 2017

Tomatgryde med tofu

14. november 2017

Mexi Bowl – mættende mexikansk-inspireret salat

4. januar 2018

Vegetariske risfrikadeller – min bedste opskrift

28. februar 2018

Buddha Bowl – min bedste opskrift

15. maj 2017

Pizza Bianco med kartofler og friske tomater

7. december 2017

Veganske pandekager med havregryn

25. januar 2018

Sunde madpakker – et alternativ til rugbrødsmadderne

30. juni 2017

Grøntsagslasagne – min bedste opskrift

26. februar 2015

Minestronesuppe – ryd op i grøntsagsskuffen på...

28. november 2017

Skriv en kommentar Slet svar

Velkommen

Velkommen

Hej! Jeg er Maria - en passioneret madnørd og ordjonglør med en evig trang til at skrive og skabe. Jeg er mor til to, gift med én og her på bloggen skriver jeg om mad, hverdagsglæde og langsom livsstil. LÆS MERE HER

Facebook Instagram Bloglovin

Se alle mine opskrifter

Populære indlæg

  • Grøn vintersalat med sennepsdressing

  • Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri frugtsalat

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Minestronesuppe – ryd op i grøntsagsskuffen på den italienske måde

  • Sunde havregrynskugler

Kategorier

  • Livsstil
    • Bolig
    • Bøger, film og kultur
    • DIY & håndarbejde
    • Haveliv
    • Hverdagsglimt
    • Langsom livsstil
    • Lørdagslinks
    • Mode
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Sund & skøn
    • TO DO
    • Ønskværdigheder
  • Mad
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Drikkevarer
    • Frokost og madpakker
    • Hovedretter
    • Højtider
    • Kager, desserter og søde sager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Syltede sager
    • Tilbehør
    • Vegansk og vegetarisk

Seneste indlæg

  • Hverdagsglimt

  • Afrikansk gryderet med grønne bananer

  • Hverdagsglimt

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Boganbefaling: “Øens hemmeligheder” af Kimberley Freeman

Arkiver

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin

@2018 - Maria Skytte. All rights reserved.


Back To Top