Maria Skytte
  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?

Maria Skytte

  • Forside
  • Mad
    • Alle opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost og madpakker
    • Salater
    • Vegansk og vegetarisk
    • Hovedretter
    • Kager, desserter og søde sager
    • Sukkerfri
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Syltede sager
    • Snacks
    • Drikkevarer
    • Tilbehør
    • Højtider
  • Livsstil
    • Langsom livsstil
    • Haveliv
    • DIY & håndarbejde
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Bøger, film og kultur
    • TO DO
    • Bolig
    • Hverdagsglimt
    • Sund & skøn
    • Mode
    • Lørdagslinks
    • Ønskværdigheder
  • Om
  • Kontakt
    • Skal vi samarbejde?
Kager, desserter og søde sagerMad

Citronmuffins med birkes og citronfrosting

10. november 2017

Jeg er vild med kager, der smager af citron.

Jeg må endda med en lille smule skam indrømme, at jeg også er typen, der kan finde på at købe en citronmåne.

Ja, det sagde jeg. Citronmåne!

Meeen, den plejer at skuffe fælt når den første eufori først har lagt sig, og jeg foretrækker til enhver tid at sætte tænderne i en mere veltillavet citronkage. Gerne en hjemmebagt.

Jeg er i det hele taget bare vild med syrlige kager. Der er noget med kontrasten mellem det sure og det søde, som jeg rigtig godt kan lide. Jeg synes faktisk ofte, at kager med meget chokolade, nougat og den slags lækkerier let kan blive for meget. Sådan en gang citron gør meget for sammenhængen af smagen i en kage, hvis du spørger mig.

De her citronmuffins med birkes smager helt forrygende – især med det lækre lag frosting på toppen.

Opskriften her er inspireret af den superdygtige blogger Emily Salomon, men tilpasset og ændret som jeg synes, den skal være. Og det er jo det skønne ved at lave sin mad selv fra bunden – at man kan lave det lige præcis, som man selv bedst kan lide det.

Citronmuffins med birkes og citronfrosting

Udskriv opskriften
Antal: ca. 12 stk

Ingredienser

  • 4 æg
  • 3 dl sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g smør
  • 300 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • skal og saft af 2 citroner
  • 1 dl blå birkes
  • 2 spsk smør
  • 3 dl flormelis
  • skal af 1 citron
  • 2 spsk citronsaft
  • 100 g flødeost

Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en luftig masse.

Smelt smør og tilsæt til æggemassen.

Bland mel, natron og bagepulver i en anden skål, og vend det derefter over i æggemassen.

Tilsæt citronsaft, citronskal og birkes og rør dejen jævn.

Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 200 grader i ca. 15 min.

Pisk ingredienserne til citronfrostingen sammen og put den i en sprøjtepose med en passende tylle i spidsen.

Lad kagerne køle helt af, inden du fordeler frostingen på dem.

Citronmuffins med birkes og citronfrosting was last modified: november 13th, 2017 by Maria

citronmuffins med birkes

Citronmuffins med birkes og citronfrosting was last modified: november 13th, 2017 by Maria
0 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Forrige indlæg
Min nye kalender fra Atelier Aarhus
Næste indlæg
Hverdagsglimt

Flere indlæg

Banan-choko cookies

2. april 2017

Veganske pandekager med havregryn

25. januar 2018

Banana Split i den sunde udgave

25. juni 2016

Hvide konfektkugler med peanuts og appelsin

22. december 2017

Squashmuffins med frosting

30. september 2016

Hverdagsmuffins sødet med banan og æble

25. maj 2015

Marias Æblekage

29. oktober 2017

Nemme dadelkugler med kakao

5. december 2015

Hjemmelavede myslibarer

16. august 2015

Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri brownie med nødder

26. januar 2018

Skriv en kommentar Slet svar

Velkommen

Velkommen

Hej! Jeg er Maria - en passioneret madnørd og ordjonglør med en evig trang til at skrive og skabe. Jeg er mor til to, gift med én og her på bloggen skriver jeg om mad, hverdagsglæde og langsom livsstil. LÆS MERE HER

Facebook Instagram Bloglovin

Se alle mine opskrifter

Populære indlæg

  • Grøn vintersalat med sennepsdressing

  • Fredagsguf: Vegansk og sukkerfri frugtsalat

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Minestronesuppe – ryd op i grøntsagsskuffen på den italienske måde

  • Sunde havregrynskugler

Kategorier

  • Livsstil
    • Bolig
    • Bøger, film og kultur
    • DIY & håndarbejde
    • Haveliv
    • Hverdagsglimt
    • Langsom livsstil
    • Lørdagslinks
    • Mode
    • Refleksioner
    • Rejser og oplevelser
    • Sund & skøn
    • TO DO
    • Ønskværdigheder
  • Mad
    • Brød og bagværk
    • Dip og dressing
    • Drikkevarer
    • Frokost og madpakker
    • Hovedretter
    • Højtider
    • Kager, desserter og søde sager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Snacks
    • Sukkerfri
    • Syltede sager
    • Tilbehør
    • Vegansk og vegetarisk

Seneste indlæg

  • Hverdagsglimt

  • Afrikansk gryderet med grønne bananer

  • Hverdagsglimt

  • Brownie af søde kartofler med frossen chokoladeganache

  • Boganbefaling: “Øens hemmeligheder” af Kimberley Freeman

Arkiver

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin

@2018 - Maria Skytte. All rights reserved.


Back To Top